Vilka är de jordens chakran?

March 9

Den Eartha € s chakran är sju orter som anses vara platser för energi, liknande chakran i den mänskliga kroppen som beskrivs i hinduisk tro. Var och en av Eartha € s chakran innehåller en webbplats som anses vara heligt för en eller flera religioner och många New Age utövare. Hinduiska läror tyder chakran i den mänskliga kroppen tillåter energi att resa från en del av kroppen till andra delar och att läkningen sker när chakran anpassa och är i balans. Jordens chakran ses som fungerar på samma sätt för planeten.

Mount Shasta i den amerikanska delstaten Kalifornien är ofta listad som den första av de Eartha € s chakran, även känd som rotchakrat eller Muladhara. Detta motsvarar chakra av höfter, ben och nedre delen av ryggen av den mänskliga kroppen. Flera indianstammar erkänt Mount Shasta som en helig plats.

Titicacasjön, på gränsen till Bolivia och Peru i Sydamerika, är ofta listad som den andra chakra. Det andra chakrat kallas Svadhisthana och motsvarar magen eller kön chakra i människokroppen. Titicacasjön ibland förknippas med den legendariska staden Atlantis. Området innehåller också ruinerna av Tiahuanaco.

Två platser i Australien är vanligen anges som den tredje chakrat, känd som Manipura, vilket motsvarar den SolarplexusChakra av den mänskliga kroppen. Uluru och Kata Tjuta innehas som heliga platser av aboriginerna i Australien. Dessa platser är en del av aboriginska skapande legender.

Den fjärde chakra, känd som Anahata, vanligen gått med på att vara i England, nära Somerset, Shaftesbury, och Glastonbury. Legends of the Holy Grail är anslutna till dessa platser. Detta chakra är ansluten med hjärtat, lungorna, och cirkulationssystemet i människokroppen.

Den femtedel av Eartha € s chakran, så kallade Vishuddha, oftast överens om att inkludera tre orter. Dessa är den stora pyramiden, Mount Sinai, och Oljeberget. Detta chakra är ansluten till halschakrat av den mänskliga kroppen, och dessa platser har band till judendomen, kristendomen och islam.

Chakra sex, känd som Ajna, oftast tänkt att vara i rörelse och rör sig med Eartha € s rotationer. Mest tror att detta chakra, som är associerad med det tredje ögat, är för närvarande i Västeuropa. Man tror att när Age of Capricorn börjar i två årtusenden, kommer den att flytta till Brasilien.

Den sjunde chakra, känd som sahasrara, oftast tänkt att vara placerad på Mount Kailash i Himalaya i Tibet. Detta motsvarar krönachakraen av den mänskliga kroppen. Buddhister, hinduer, och de troende i flera andra religioner håller berget heligt.