Vilka är de bästa tipsen för att göra DIY Bokhyllor?

July 22

Bokhyllor kan ta många olika former, så denna typ av gör-det-själv (DIY) kan projicera närvarande ett brett utbud av möjligheter. De bästa tipsen för att sätta ihop DIY bokhyllor kan bero på kunskapsnivån för den som utför projektet, den tillgängliga budgeten, och vilka typer av verktyg och material finns till hands. Ett av de enklaste sätten att göra DIY bokhyllor är att helt enkelt lägga brädor ovanpå aska block eller andra föremål som är tungt och enhetlig, även om detta inte alltid är det mest estetiskt tilltalande val. Ett annat enkelt sätt att sätta upp DIY bokhyllor är att lokalisera reglarna i en vägg, skruva i vissa konsoler och sedan fastställa en styrelse, eller ark av slagsäkert glas. Andra tips är att överväga att skära upp en ihålig kärndörr för att skapa flytande hyllor, eller återanvända några gamla lådor genom att fästa dem på en vägg.

För DIY bokhylla projekt som har liten eller ingen budget, svåra tidsbrist, eller inga riktiga verktyg, det finns ett antal tips som kan hjälpa sätta ihop en funktionsduglig resultat. Ett vanligt alternativ när man sätter ihop DIY bokhyllor är att använda aska block och styrelser. Denna metod innefattar att helt enkelt lägga aska block på plats, sätta en bräda över dem och sedan tillsätta en annan uppsättning av block, ett andra kort, och så vidare. Det är också möjligt att skapa bokhyllor i samma sätt genom att använda mjölk lådor och andra föremål. Eftersom detta är en metod låg kostnad som innebär inga permanenta konstruktioner, är det ofta en bra tillfällig åtgärd tills andra hyllor kan byggas, och kanske även tjäna bra i ett garage eller verkstad inställningen.

Andra DIY bokhylla design kräver normalt mer teknisk expertis, verktyg och material. Ett enkelt alternativ är att få väggfästen och skruva in dem i reglarna i en vägg. En styrelse eller ark av laminerat glas kan sedan läggas över konsolerna, skapa enkla bokhyllor. En annan liknande idé är att fästa starka L-fästen på bultarna så att den del som är monterad på väggen pekar uppåt. En glasskiva kan sedan placeras på konsolerna, och när böckerna är inställda på arket de kommer att visas för att sväva i luften.

Ett speciellt unikt sätt att göra DIY bokhyllor är att ta en ihålig kärndörr, halvera det, och sedan använda bitarna för att göra flytande hyllor. Detta innebär att fästa en bräda på bultarna i en vägg med träskruvar för att fungera som en knap, sedan glider den ihåliga kärndörren över den styrelsen. Hyllorna är sedan limmas och spikas till dubben, vilket resulterar i en stark hylla som verkar sträcka sig direkt av av väggen. Det är också möjligt att återanvända gamla lådor i en DIY bokhylla genom att ta bort hårdvara, städa upp dem, och sedan fästa dem på väggen.

  • Gör-shift bokhyllor kan komma till hands när du organiserar ett garage.
  • Aska block kan användas för att bygga en enkel bokhylla.