Vård av gjutjärn

July 14

Gjutjärn är en av de mest hållbara alternativ som finns på marknaden, och eftersom de är så lätt vårdas de har i själva verket har funnits i hundratals år. Tricket att ha din gjutjärn varar så länge som möjligt är att lära sig att ta hand om det ordentligt. Vård av gjutjärn köksredskap är inte så svårt och bör inte ta någon extra tid utöver vad du redan spenderar på att ta hand om dina andra köksredskap.

  • Säsong ordentligt. Den kanske enskilt viktigaste delen av att kunna ta hand om din gjutjärn köksredskap är att säsongen det ordentligt. Det kan lätt hävda att genom att korrekt krydda din gjutjärn det kommer att pågå nästan för evigt. För att korrekt krydda gjutjärn måste du först tvätta objektet så grundligt som möjligt för att avlägsna eventuella frakt rester. När du har gjort det smälter lite fett eller olja i gjutjärn, och låt det bli riktigt varmt. Låt inte det att få mycket över 300 grader Fahrenheit i ungefär en timme, och bör göras i ugnen. Låt gjutjärn att helt svalna på plats, och sedan rengöra den igen innan du tvättar allt igen.
  • Varmvatten. När du har kryddat ditt gjutjärn på rätt sätt kan du börja använda den. Detta innebär att du kommer att behöva tvätta det ordentligt. När du gör tvätta den, måste du omedelbart skölja i varmt vatten. Det spelar ingen roll om du använder tvål eller inte, är nyckeln till att få vattnet att vara lika varmt som det möjligen kan vara. När du tvättar, se till att du inte skrubba för hårt eller du kan hamna skada smaksättning.
  • Helt torr. Din gjutjärn kan börja rosta om du inte göra två saker. Det första är att du inte har det kryddat ordentligt. En annan vanlig orsak till rost bildar är att du nu torkar den helt, eller rätt, när du är klar att tvätta den. Använd antingen en handduk att torka gjutjärn, och sedan (om du vill) ta en stund att åter säsongen gjutjärn. Det är inte nödvändigt att göra detta, men det kan räcka långt för att hålla din gjutjärn ser sitt bästa.
  • Förvara ordentligt. Efter att ha rengjort gjutjärn ordentligt, är det nu dags att lagra den på rätt sätt. Tvärtemot vad många anser, innebär det att du inte lägger på locket (om du har en) på den. Locket har en tendens att fälla i fukt, vilket kan leda till rost eller andra problem. Ett annat sätt att du kan hjälpa till att förhindra eventuella problem från att bildas är att lagra gjutjärn med en trasa eller pappershandduk i det också. Detta kommer att hjälpa till att dra ut eventuell kvarvarande fukt antingen i luften eller gjutjärn, och hjälpa till att skydda gjutjärn.