Vad är det Installer filsystem?

July 14

Den installeras filsystem (IFS) är en abstrakt programmeringsgränssnitt (API) som ger ett operativsystem möjligheten att komma åt olika filsystem utan att kräva att operativsystemet ska native konfigureras i det specifika formatet. I huvudsak är operativsystemet kunna ladda drivrutiner som använder installeras filsystemet API som instruerar kärnområdet av operativsystemet, som kallas kärnan, om hur man kommer åt det nya filsystemet. Denna funktion gör det möjligt för en användare att bläddra och ändra alla filsystem som en installerbar filsystem drivrutin (FSD) existerar. Det ger också tillverkare med en mekanism som kan användas för att låta en dator för att samverka med en lagringsenhet utan att behöva utforma enheten för att använda alla befintliga filsystem. IFS tillhandahåller ett lager av abstraktion som är tillräckligt effektiv för att tillåta en fjärrnätverksenhet som ska monteras genom samma mekanismer programvara, vilket kan ses med nätverket filsystem (NFS).

Den ursprungliga installer filsystemet utvecklades av IBM och Microsoft medan du arbetar tillsammans med att utveckla / 2 operativsystem OS för att se till att programvaran skulle kunna arbeta med ny teknik i framtiden. Microsoft småningom integrerat tekniken i sin Windows operativsystem. Andra versioner av abstraherade mjukvarubaserade gränssnitt filsystems existerar, även om de i allmänhet hänvisas till som ett virtuellt filsystem på icke-Windows-operativsystem.

Inom operativsystemet fungerar installeras filsystemet genom att ladda viktig kod i kärnan av systemet, det område där den lägsta nivå programvara bearbetningen sker. Detta gör att IFS föraren att ha mycket direkt tillgång till hårdvaran där filsystemet finns, men också begränsar användningen av hög nivå biblioteksfunktioner på grund av hur kärnan är partitionerad. Under Windows, är det installeras filsystemet faktiskt laddas som en samman dynamiskt länkat bibliotek (DLL) och oftast inkluderar tillbehör som ger användaren möjlighet att formatera och reparera en volym med hjälp av anpassade filsystemet.

Det finns en mängd olika användningsområden för installerbar filsystemet. En av de vanligaste är att komma åt filer på en partition eller enhet som hanteras av en annan typ av operativsystem. IFS också kan användas av tillverkare av bärbara lagringsenheter såsom minnen eller skaparna av digitala kameror för att ge ett sätt att visa de filer som lagrats i enheterna i ett välbekant sätt. En installerbar filsystem drivrutin kan användas för att ändra det sätt en befintlig partition nås trots den faktiska filsystem som används, vilket gör att en enhet ska göras skrivskyddad genom att ladda en konfigurerad IFS.