Hur undviker jag Att få celluliter medan gravid?

March 18

För att undvika att få celluliter medan gravida, kvinnor bör fokusera på en konsekvent motion och hälsosam mat val. Träningsprogram finns som riktar höfter, lår, mage och skinkor där denna typ av fett gör ofta sina första framträdanden. Dessa regimer kan modifieras enligt moderns kropp börjar visa allt fler tecken på graviditeten, för att undvika att onödig smärta och obehag. Vitaminer, fibrer och vatten är viktiga näringsämnen som kan hjälpa mammor undvika att gå upp övervikt och förbättra mängden vätska kroppen behåller.

Celluliter är den term som används för att hänvisa till den dimpled utseende som fettvävnad kan ta på omgivande låren och nedre delen av magen hos vissa individer. Fettvävnad tenderar att trycka mot bindväv som finns i ett skiktat mönster under ytan av huden. Detta mönster är unikt för varje person, och ofta uppkomsten av celluliter är relaterad till en genetisk predisposition för sjukdomen, och inte en indikator på en ohälsosam viktökning.

Under graviditeten kan kvinnor få mellan femton och femtio pounds till följd av ökad vätskeansamling, vätskeansamling, och tillväxten av nya baby. Denna viktökning tenderar att centrera runt buken, och beroende på den naturliga kroppsform hos modern, kan också spridas till höfter och lår. Höftbenen av gravida kvinnor tenderar att röra sig långsamt utåt under loppet av sin dräktighet som förberedelse inför förlossningen. De flesta gravida kvinnor upplever också en minskning av blodcirkulationen genom kroppen, vilket kan bevittnas i svullnad i benen, eftersom det växande fostret trycker på moderns skelett ram, nerver och inre organ. Dessa fysiska förändringar och påtryckningar kan leda till uppkomsten, i någon mor, oavsett kroppsform och ålder, celluliter under graviditeten.

Den främsta verktyget rekommenderas av läkare för att bekämpa celluliter under graviditeten är motion. Olika aerob och muskelbyggande aktiviteter kan utföras som inriktas på problemområden av kroppen där fettet oftast deponeras. Utövar kan också öka blodflödet i hela kroppen, vilket är hälsosamt för både barn och mor, och minska mängden svullnad som kan uppstå i de nedre extremiteterna, såsom anklarna.

Leg knäböj, mage crunches och ab vändningar fokusera på att stärka kärnan och underkroppen, där fettet lätt kan samlas. De flesta kvinnor har möjlighet att utföra dessa övningar lätt under den första trimestern av graviditeten medan fostret är fortfarande relativt liten. Som moderns kroppsförändringar och magen börjar att skjuta utåt, bör dessa rörelser anpassas för att passa hennes kropp komfort nivå utan att orsaka stress eller smärta. Framåt ben knäböj kan minskas på djupet så att knäet inte vidrör marken. Mage crunches och ab vändningar kan utföras med hjälp av en övning boll för att minska mängden trycket placeras på bäckenet och ryggmärgen.

Kost kan också spela en viktig roll för kvinnor för att minska uppkomsten av celluliter under graviditeten. Många läkare rekommenderar att kvinnor bara öka deras standarddiet med 300 kalorier under deras första trimestern. Detta kan ökas till så många som 500 kalorier i slutet av graviditeten. Kvinnor bör försöka äta mat tunga på vitaminer och fibrer, som frukt och grönsaker, samt järn rika livsmedel som kött som kan bidra till att förbättra energinivåer under hela dagen. Hög fiber, kan höga vattendieter intag sänker potentiell svullnad i benen och förbättra kroppens cirkulation, vilket är viktiga faktorer för att bestämma hur mycket celluliter visar under graviditeten.

  • Under graviditeten kan kvinnor få mellan femton och femtio pounds till följd av vätskeansamling, vätskeansamling, och tillväxten av nya baby.
  • Dricka mycket vatten kan hjälpa till att förhindra celluliter hos gravida kvinnor.
  • Många gravida kvinnor använder kakaosmör för att förhindra bristningar.