Hur kan jag förbereda för ett drogtest på jobbet?

August 26

Ofta ett av de sista stegen innan början vid ett nytt jobb tar ett drogtest. Vanligtvis måste man ge antingen en urin eller blodprov som är tydlig i en mängd både lagliga och olagliga droger innan de villkorslöst hyrt. Det finns lite att göra för att förbereda sig för att ta testet, om man inte råkar använda ett ämne som inte anses lagligt, eller som kan dyka upp och orsaka frågor höjas om din potentiella värde som anställd.

Vissa företag hävdar att de har avgiftande mediciner som gör att man klara ett drogtest om man använder droger illegalt. Medan vissa av dessa kan fungera, kan man överväga att istället anmäla sig till ett missbruk program innan ett prov. Vissa illegala droger kommer att resultera i ett positivt test flera månader efter den senast användes. Om man inte längre använder dessa droger, bör delta i ett drogmissbruk program diskuteras med en potentiell arbetsgivare innan man tar testet, efter ett erbjudande om anställning har lämnats.

Ofta en arbetsgivare kommer att ha några problem att anställa en anställd med en tidigare missbruksfrågan, om arbetstagaren går med på att ta ytterligare drogtest flera månader efter hyra. Att vara förestående om ett tidigare problem med droger kommer också att förbereda arbetsgivaren för positiva resultat på testet. Enas om regelbunden testning i framtiden är ofta motivation att hålla rent och underhålla en ny drogfri livsstil.

Andra oroar sig för förekomsten av rättsligt föreskrivna mediciner som kan ge positiva resultat. Om du tar ett kontrollerat ämne för smärtlindring eller för ångest, är det viktigt att ta med dessa mediciner och en Doctora € s anteckning med en på prov. Detta är en av anledning vissa fruktar testet, eftersom det kan innebära beskriver fakta om oneâ € s fysiska och psykiska hälsa, som kan vara orsak till olaglig diskriminering.

Detaljer om oneâ € s hälsa bör nog inte lämnas ut förrän ett erbjudande om anställning har gjorts och den enda beredskaps lyckas passage av ett drogtest. Vid denna punkt, kan de flesta arbetsgivare inte tillbaka ett erbjudande baserat på ett hälsotillstånd som inte försämrar en persona € s förmåga att utföra det arbete som krävs.

Det finns dock stigmatisering av vissa sjukdomar. De som lider av psykisk sjukdom ofta känner att utlämnandet av dessa villkor kan förlora dem potentiella arbetstillfällen. Avslöjande om dessa villkor och drogtest anställde kan bidra till att undanröja denna diskriminering.

Vissa lider av vissa smärtsamma sjukdomar kan använda marijuana eller cannabis produkter för att hjälpa till med smärta. Naturligtvis dessa kommer att dyka upp på ett drogtest. Eftersom i många stater, marijuana kan nu förskrivas, kan en Doctora € s anmärkning vara tillräckligt för att sätta arbetsgivarna i vila. Också vara beredd för att testa samma dag anställningen erbjuds. Många arbetsgivare använder nu denna metod så att folk inte kan försöka ändra resultaten genom att vänta några dagar.

För dem som inte använder olagliga eller föreskrivna ämnen bör man förbereda sig för ett drogtest genom att inte dricka alkohol kvällen innan. Överskott alkohol kan dyka upp i både urin och blod en dag efter användning. Man kan inte passera ett sådant test när höga alkoholhalter kvar i blodet.

Ytterligare förberedelser skulle omfatta samtidigt som man beaktar eventuella testinstruktioner, inklusive om att fasta. Vanligtvis drogtester kan tas när som helst, och arbetsgivaren betalar nästan alltid för sådan testning, så inga pengar som förväntas av dig. Var beredd på att ha någon titta du kissar för testet. Om testet är på morgonen, inte urinera innan du lämnar huset, eftersom du inte kan ge en tillräcklig urinprov annars. Om du inte kan vänta, dricka ett glas vatten innan du lämnar huset, eftersom detta kommer att ge en tid att göra mer urin för testet.

  • Många drogtester utförs på patientens urin.
  • Alkohol bör undvikas kvällen innan ett drogtest.
  • Människor bör samla prover av någon medicin de är på och informera provgivaren innan ett drogtest.
  • Ett blodprov kan krävas för en drogtestet.