Vad är en Stock Quote?

August 29

Ett lager citat är en lista över priser för bestånden. På aktiemarknaden är varje handlas bolagets aktiekurs publiceras på nätet och i tidningar i ett arrangemang som kallas en aktiebord, vilket investerare använder för att räkna ut om de vill handla en aktie. Varje lager tabell innehåller olika uppgifter om varje företags aktiekurser, men de flesta innehåller åtminstone höga och låga priser för beståndet, stängnings kursen för aktien, och data om förändringar i priset på varje lager.

På aktiemarknaden, är det rådande priset på en aktie som ibland kallas börskursen. När en investerare köper eller säljer en aktie, kallas det en handel. Handeln Priset på en aktie bestäms antingen elektroniskt eller på en börs floor manager med hjälp av data från frågar och bud för varje lager för att beräkna aktiekursen. Denna information används för att bestämma efterfrågan och sätta priser för handel lager så att aktiekursen kan göras tillgängliga för investerarna. Eftersom nätet aktiekurs informationen tenderar att publiceras i realtid, fler investerare använder online aktiebord än de publicerade i tryck.

Det frågar är det begärda priset. När sammanställs i en aktiebord, är de kollektiva erbjudandena för lager till salu heter "frågar" eller "erbjudanden". En fråga är i huvudsak det pris som ägaren eller mäklare av beståndet vill erbjuda beståndet till försäljning, plus provision tas av återförsäljaren av försäljningen. Vanligtvis, när ett utgångspriset är definierad, mängden lager för försäljning definieras också av ägaren. Den "bästa frågar" är det bästa priset tillgängliga för lager till försäljning vid en given tidpunkt.

I en aktiekurs, är budet försäljningspriset, eller det pris som en investerare kommer att få betala om han köper ett värdepapper på den tiden. Den "bästa anbudet" är det bästa erbjudna priset för ett värdepapper. När sammanställs i en aktiebord, kan bud även kallas "säljer". Detta lager köp- ingår även provision för mäklaren av transaktionen.

Skillnaden mellan be och budet kallas spridningen. Den definierar skillnaden mellan det pris som köparna vill köpa och till vilket pris säljarna vill sälja. Spridningen också betecknar generellt mäklaren vinstmarginal på transaktioner för varje lager.

Senast är det senaste transaktionspriset, även känd som den sista avslutskursen. Den sista transaktionen vid slutet av handelsdagen kallas slutkurs. I början av handelsdagen, är priset för en aktie som kallas öppningspriset, och kan skilja sig från föregående dags stängningskurs på grund av efter kontorstid aktiehandel och andra faktorer som ändrar värdet av beståndet medan handel är stängd.

  • Den sista transaktionen av handelsdagen indikerar slutkurs.
  • Aktiekurser kan konstatera löpande priser, och även toppar och dalar för en viss handelsperiod.