Hur tar jag bra Headshots?

February 27

I fotografi, ta bra headshots är ofta en mycket svår sak att göra, även om processen verkar så enkelt. Alla som någonsin har fått sitt foto taget för deras körkort, eller som har sett en polis mugg skott, vet headshots kan vara några av de mest smickrande för alla bilder. Därför är nyckeln för fotografen att förstå vad som gör en bra headshot och genomföra det i hans eller hennes arbete.

Huvudskott är svårt för en anledning. Det finns inget utrymme för misstag. Med ett större skott, det finns alltid en möjlighet att beskärning och alltid en möjlighet att en betraktarens ögon kommer att fokusera på andra element. Med headshots, det finns bara en fokus och varje liten ofullkomlighet kommer att stå ut.

Lyckligtvis har digital fotografering gjort tar headshots mycket lättare. Den omedelbar feedback dessa kameror ger kan visa en fotograf omedelbart om hon har en användbar skott. Även för dem med marginella färdigheter, kan den digitala kameran hjälpa få dem att se ut som experter. Trots detta finns det några saker som alla bör tänka som kommer bidra till att göra processen att få användbara headshots lättare.

Det första du ska tänka på för en headshot är bakgrunden. Detta kan tyckas något bakvända. Varför ska bakgrunden någon roll? Det gör för ett par anledningar. Först, kan ljuset snabbt fördelas i hela rummet på ett oförutsägbart sätt. Också, vad lite av bakgrunden som gör showen kan kollidera med föremål av porträttet. För headshots, är det bra att välja en gedigen bakgrund med en mjuk färg. Vita och svarta skulle kunna användas, men kan kräva vissa justeringar av belysningen för att verkligen göra ett bra skott.

Också överväga att ta headshots med kroppen på den person i en vinkel och huvudet vänt tillbaka mot kameran. Detta kommer att gå en lång väg mot att undvika att körkort och polisen rånar skjutit look. Vidare kan det också användas för att hjälpa till att eliminera dubbel hakor och andra unflattering funktioner.

När det är möjligt, med hjälp av en indirekt blixt är också en bra idé. Detta bidrar till att eliminera en del av de hårda belysning funktioner i direkt blixt. Men för en verkligt bra blixtexponering indirekt, ställa en studio inrättandet speciellt för stående arbete sannolikt behövs. Mycket få fotografer kommer att ha sådan tillgång.

Som med alla typer av bilder, ställa in vitbalansen för de särskilda villkor är också viktigt. För headshots, kommer detta bidra till att skapa mer naturliga hudtoner i fotografiet. De flesta kameror har ett sätt att manuellt ställa in vitbalansen. Vissa har automatiska funktioner som ger en noggrann uppskattning baserad på vilken typ av belysning i rummet.

  • En vit bakgrund framhäver motivet i ett headshot.
  • En neutral bakgrund är nödvändig för en god headshot.
  • Bakgrunden av en headshot bör inte kollidera med ämnet.