Vad social Förändringar Följt slutet av slaveri?

March 1

Efter utgången av slaveriet i USA, svarta fick börja kämpa för lika rättigheter. De hade också att göra med problem såsom analfabetism, fattigdom och brist på jordägandet, som alla hade negativa effekter på deras liv. Många vita amerikaner inte ville svarta vara lika i samhället, utveckla åtgärder, som var ofta våldsamma, som syftade till att hålla dem i en sämre position. Whites avskilde sig från svarta i nästan alla tänkbara sätt. Även om de kämpade för att förbli den överlägsna rasen, vita drabbades sociala förändringar som föranleds av förlusten av fritt arbete.

I slutet av slaveriet i USA började en lång kamp för lika rättigheter svarta som många hävdar har fortsatt in på 21-talet. Även vita kunde inte längre egna färgade människor, de var mycket resistenta mot tanken på att behandla dem lika, särskilt i södra. Rasistiska hatgrupper såsom Ku Klux Klan gick till extrema åtgärder för att göra svarta människor känner sig ovälkommen som samhällsmedlemmar. Frigivna slavar var föremål för lynchningar och misshandel, och vita ofta vägrat erkänna svarta rättigheter.

Vita amerikaner concocted sätt att disenfranchise svarta efter utgången av slaveri. Som före detta slavar var mestadels analfabeter och outbildade, var deras sysselsättningsalternativ begränsat. Många av dem, särskilt de i söder, koncentrerades i jordbruket. Arbetar under orätt termer innebar att de i allmänhet förblev fattiga, outbildade, och jordlösa. Detta gav vita amerikaner med ett utmärkt tillfälle att utveckla och utnyttja system såsom opinionsundersökning skatt och läskunnighet tester som förhindrade en massa svarta från att rösta.

Segregation är ett av de ökända sociala effekter som uppstod efter slutet av slaveri. I ett försök att bryta ned svarta längre och att fortsätta att främja idéer om överlägsenhet den vita rasen, var de två grupperna åtskilda i nästan varje aspekt av livet. Det fanns lagar som krävs för vita och svarta att använda olika fontäner och att komma in byggnader genom separata ingångar. Denna typ av social uppdelning även utvidgas till barn, vilket kräver att läroböcker för vita och svarta barn lagras separat.

Även svarta kämpade mest, vita amerikaner vände också svårigheter efter utgången av slaveri. Förlusten av fria källor till arbetskraft förändrat livet för många vita plantageägare. De hade inte råd att betala arbetare för att göra allt det arbete som de en gång tvingade sina slavar att göra. Detta innebar att män och kvinnor som en gång ansåg sig eliten nu var skyldiga att göra mycket mer arbete för sig själva. Effekterna av denna förändring var förändringar i social status och attityder till äktenskapliga relationer och roll könen.

  • Även efter utgången av slaveri, svarta amerikaner inför en lång uppförsbacke mot jämställdhet.
  • Afrikanska slavar utväxlades i Amerika för de råvaror som används för att göra de europeiska varor som såldes i Afrika.