Vilka är de olika användningsområden för Tile Kant?

February 22

De olika användningsområdena för kakel bård inkluderar efterbehandling kakel trim på rygg stänk, golv, badrum väggar och fönster. Kakel bård kan också användas för att skapa ramar runt speglar, lampetter och konstverk. Material som används för kant inkluderar keramik, metall och glas.

Keramiska plattor kant har en rak kant och en rundad slät kant. Den raka kanten placeras bredvid en vanlig keramiska plattor och jämn kant sitter på utsidan så det skapar ett snyggare utseende och förhindrar skarpa kanter. Den rundade släta kanten är känd som en tjur-nosed kant. Denna typ av kant är oftast ses som omger ett badkar, duschkabin, eller badrum väggar eftersom det är vattentätt och kan lätt rengöras.

Kakel bård för rygg stänk kan konstrueras av ett antal material. Även det vanligaste materialet för rygg stänk är keramik, kan kakel också göras från natursten, glasmosaik, eller till och med metaller såsom tenn. Brickor och kant införs med hjälp av en kitt lim som torkar under en flera timmar. När helt torr, är injekteringsbruk skjuts in i sprickor mellan varje platta för att skapa en tätning. För tennplattor, kan små spikar användas i stället för mastix för att skapa en lantlig look.

När plattor används för golv, kanske de inte behöver bård. För kakel som täcker ett helt rum, trä socklar och kvartsrund brukar täcka eventuella ojämna kanter. Om kakel används för att skapa en gångväg runt en sittgrupp, till exempel, kan det behöva vara kant att förhindra ojämna kanter och underlätta övergången från ett område till den andra. Golvet Besättningen kommer att placera brickor och andra golv ner, såsom matta eller lövträd, sedan täcka skarven mellan de två med kant.

Kåporna runt fönstren kan också konstrueras från kant. Höljet är ramen runt ett fönster och är oftast gjorda av samma virke som golvbrädorna och listen. Vissa rum, dock kommer att använda keramiska plattor och kakel kant stället för trä gjutning. I dessa fall kommer kakel kant skäras i 45 graders vinkel i hörnen så slutresultatet är en rät vinkel.

Samma koncept används för att skapa ramar för speglar, konstverk och lampetter vägg. Tile kant används för att förbättra den arkitektoniska detaljer i ett rum eller för att skapa en samlingspunkt för att visa upp konstverk. Brickan bård kan användas strikt av sig själv på längs sidan ett kaklat kuliss.

  • För kakel som täcker en hel våning, trä golvlister brukar dölja eventuella ojämna kanter.