Digital SLR Camera Fotograferingslägen

October 8

Beslut, beslut. Din digitala systemkamera kommer med massor av shooting_mode "> skytte shooting_mode"> lägen. Lyckligtvis för att ta bilder som ett proffs, måste du vara berörda med bara ett par av dem. I följande lista beskrivs de fotograferingsmetoder som används av proffsen:

  • Bländarprioritet Läge: Du väljer bländare (f / stop nummer), och kameran meter på scenen och levererar rätt slutartid för en korrekt exponerad bild. Använd bländarprioritet läge när du vill styra hur mycket är i fokus framför och bakom motivet, vilket är skärpedjup. Använd en stor bländare (litet f / stopp-nummer) för ett kort skärpedjup, vilket är användbart när du € re skytte porträtt eller något annat ämne och du donâ € t vill något annat än motivet i fokus. Använd en liten bländare (stora f-stop nummer) när du vill ha en större skärpedjup. Ett stort skärpedjup är användbar när du € re fotograferar landskap och du vill ha allt i bilden att vara i fokus.

    Du kan också använda bländarprioritet läget att styra hur mycket av scenen du € re fotografering i fokus genom att välja en öppning mellan den största och minsta. Skärpedjupet blir lite större när du väljer en mindre bländare (större f / stop nummer).
  • Bländarläge: När du tar bilder i bländarläget, väljer du slutartid och kameran levererar f / stopp behövs för att ge en korrekt exponerad bild. Du använder bländarläge när du € re skytte motiv i rörelse. Använd en kort slutartid för att frysa rörelse; Använd en lång slutartid för att göra ett objekt i rörelse med en konstnärlig oskärpa. Slutartiden behövs för att frysa åtgärder beror på hur snabbt objektet reser och hur långt du är från motivet. Till exempel, för att frysa rörelsen i en racerbil som reser över 100 mph, du € d behöver en slutartid på 1/2000 sekund eller snabbare. För att frysa rörelsen av en maratonlöpare, du € d använda en slutartid på ungefär 1/125 av en sekund.

    Dessa inställningar är en riktlinje. Det avgörande provet är om du frysa rörelsen i ämnet. Alltid granska bilden på LCD-skärmen och använda kamerakontrollerna för att zooma in på bilden. Undersök kanterna på motivet för att se till att de inte är suddiga. Om de är suddiga, använda nästa snabbaste slutartid.
  • B-läge: Ställ in kameran till B (B-läge) när du vill ta bilder av nattscener, fyrverkerier, och alla andra scen som kräver mycket ljus för att korrekt exponering bilden. När du tar i det här läget förblir slutaren öppen så länge som du har avtryckaren nedtryckt. Detta är en tidsexponering. När du skjuter en exponeringstid, placera kameran på ett stativ för att säkerställa en oskärpa fritt skott. Du € ll också behöva en kabelfrigör eller en fjärrutlösare, vilket gör att du kan öppna luckan utan att trycka på avtryckaren.