Vad är Boho Chic?

February 24

Att nå höjden av sin popularitet under 2005, är boho chic stil en retro hippie stil som först blomstrade på 1960-talet och utvecklats under de följande decennierna. Stilen kännetecknas av böljande kjolar, broderade tunikor och luffare påsar, bland annat. Medan visserligen här stilen fortsätter att utvecklas, har det tycktes förbli i stort sett densamma. Stilen är också en som gör att en kvinna att visa henne feminina sida genom kläderna hon bär.

Den egenskap som skiljer den boho chic stil från den sanna bohemiska eller hippie look är att det är sant stil. De påtagning boho look är inte fattiga och oförmögna att köpa en trendig exklusiva garderob bitar. Istället de klädd i boho chic stil köper bitar att utrusta sin blick från dyra butiker med stora namn. Tory Burch, Marc Jacobs, och Anna Sui är bara några av de designers som har presenterat boho chic stilar på banorna för sina samlingar.

Den boho chic stil handlar om att ta de grundläggande stil element ses i den bohemiska utseende och anpassa dem. Det finns ingen standard för hur en viss bit av kläder måste bäras. En gauzy bomull tunika kan lämnas lös och bärs över en kjol. Alternativt kan samma tunika bäras med samma kjol och cinched med en läder mynt bälte. Det finns inga fastställda färger som ska bäras tillsammans. Snarare är det en grundläggande mixa och matcha strategi, med den enda stil begränsningar vara önskningar den person som bär den.

Vid en första anblick kan det tyckas att boho chic är en rörig utseende kastas tillsammans i sista minuten, är det inte. Det är istället ett väl genomfört, elegant utseende. Utseendet, trots att den ingår sorglös, är tänk konstruerat och inte det minsta överdrivna. Pieces är målmedvetet valt och sätta ihop med avsiktlig tanke. Nyckeln till framgång klä i denna stil är att tänka chic.

Boho chic stil har kommit till uppmärksamheten av kändisar som Nicole Ritchie och Sienna Miller. Twins Mary Kate och Ashley Olson verkar gynna denna modetrend också. I Storbritannien är det Kate Moss som blev trendsättare för att leda vägen till fånga essensen av den här stilen. Medan dessa kändisar har definitivt fått uppmärksamhet för förekommer i den här stilen, är det uppenbart att någon kvinna klä sig i boho chic definitivt gör stilen hennes egen.

  • Flödande tie-färgade kjolar.
  • Chict kännetecknas ofta av billowy kjolar och klänningar.
  • Flödande klänningar och skiktade tillbehör anses bohemisk stil.