Hur väljer jag det bästa Antioxidant tabletter?

November 14

Kosttillskott som innehåller antioxidanter är ofta tillgängliga från stormarknader och hälsokostbutiker. Den stora mängd antioxidant tabletter kan göra valet av det bästa en svår uppgift. Det är därför viktigt för konsumenterna att läsa produktetiketter, undvika skadliga megadoser och vara försiktig med vilseledande påståenden. I många fall bör antioxidant tabletter innehåller extra vitaminer och mineraler, träffa farmaceutisk kvalitet normer och ha ordentlig forskning och testning bakgrund för att garantera säkerheten.

Antioxidanter är molekyler som skyddar celler och vävnader från fria radikaler. Denna skada är ofta förknippat med sådana hälsoproblem som cancer, hjärtsjukdomar, kronisk trötthet och reumatoid artrit. Det antas att antioxidanter arbete för att stabilisera fria radikaler och därigenom förhindra att vissa av deras förstörelse. Exempel på antioxidanter innefattar betakaroten, lykopen, och vitaminerna A, C och E.

Många vårdpersonal rekommenderar en kost rik på frukt och grönsaker för antioxidant konsumtion. Antioxidant tabletter kan vara genomförbara alternativ för dieter som saknar tillräcklig näring. Kosttillskott som innehåller antioxidanter kommer ofta i pulverform, flytande och tablettform. Konsumenter hittar rutinmässigt en sådan stor variation av antioxidant kosttillskott som valet är svårt. Ett ställe att börja är med tillägg etiketter.

När du läser märkningen bör konsumenterna undviker antioxidant tabletter med skadliga megadoser av vitaminer eller mineraler. Vissa länder ger föreslagit doser av dagliga näringsvärden, och dessa bör följas i enlighet därmed. Rekommenderade dagliga intag (RDIS), till exempel, är tryckta på mat och vitamin etiketter i USA, Kanada och Australien.

Kosttillskott med vilseledande påståenden som "botar alla" eller "stoppar sjukdom" sannolikt inte kan lita på. I många fall är antioxidant tabletter avsedda att komplettera en persons hälsa regim och bör inte tas i stället för en läkares rekommendationer eller ersättning för en hälsosam kost. Antioxidant tillskott bör inte heller fungera som substitut för receptbelagda läkemedel.

Information om ingredienserna i antioxidant tabletter bör noga granskas. Om egenskaperna hos en viss ingrediens är okända, kan konsumenterna vill bedriva ytterligare forskning eller överväga en annan antioxidant tillskott helt och hållet. Att nöja sig med produkter som innehåller vanliga ingredienser kan ge större hälsofördelar och sinnesfrid.

Optimala antioxidant tabletter normalt bör innehålla ytterligare vitaminer och mineraler. Detta beror på att kroppen behöver en mängd av mikronäringsämnen för friska fungerande celler och vävnader. Antioxidanter fungerar ofta bäst när de skyddar redan starka och friska celler från skador.

Antioxidant tillskott bör också uppfylla farmaceutisk kvalitet normer. Alla ingredienser bör testas med avseende på renhet och potens för att säkerställa de svarar i kroppen som förväntat. Varje tablett ska ha de exakta ingredienserna och mängderna som anges på etiketten. Tillägget måste också vara biotillgängliga, vilket innebär att kroppen kan lätt absorberar den; typiskt, är naturliga ingredienser lättare absorberas än syntetiska näringsämnen.

Ordentlig forskning och tester är viktiga för de bästa antioxidant tabletter också. Kosttillskott kan innehålla växtmaterial eller andra naturliga ingredienser med potential att orsaka biverkningar. Ett enkelt riktlinje är att leta efter ingredienser i antioxidant tabletter som också finns i hela livsmedel. Om detta inte är fallet, kan ett annat val krävas.

  • När du läser märkningen bör konsumenterna undviker antioxidant tabletter med skadliga megadoser av vitaminer eller mineraler.
  • Vitamin C i tablettform är en källa till antioxidanter.
  • Kosttillskott som är märkta som "bota overaller" kan inte lita på.
  • Tomater är naturligt rikt på lykopen.
  • Kosttillskott som innehåller antioxidanter kommer ofta i pulverform, flytande och tablettform.