Vad är ett Wild Tulip?

November 23

En vild tulpan är en blommande växt utmärker sig genom sin klargula, stjärnformade blommor. Även känd under sitt vetenskapliga namn, Tulipa sylvestris, kan anläggningen hittas växer vilt i delar av norra USA och Kanada samt i Tyskland, England, Spanien och Frankrike. Det är också odlas i många delar av Nordamerika och Europa. Wild tulpan är ganska lätt att plantera och ta hand om, vilket gör det till ett bra val för dem med begränsad trädgårdsupplevelse.

Det mest utmärkande för den vilda tulpanen är dess lysande gula blommor. Dessa blommar består av sex skarpt spetsiga kronblad mäter cirka 2 till 3 inches (5,08-7,62 cm) i längd. Kronbladen är anordnade kring ett kluster av ståndare, vilka vanligtvis är samma nyans av gult som resten av blomman. När vilda tulpan s bloom öppnar - vanligtvis i mitten till slutet av våren - dess spetsiga kronblad likna en sexsidig stjärna.

Normalt producerar varje vilda tulpanlök en tunn, centrala stjälk som innehar en enda blomma. Denna stjälk är mörkt grön färg. Anläggningen höjd från basen att blomma spetsen mäter oftast mellan 9 och 15 inches (22,86 och 38,1 cm).

Varje vilda tulpan s stjälk flankeras av smala, bladformade blad som kan vara så hög som eller till och med högre än dess stjälk och blomma. Dessa blad är samma mörkgröna färg som stjälken. Denna gröna nyans gör en attraktiv kontrast med anläggningens ljusa gula blommor, som kan bidra till dess popularitet i hemmet och offentliga trädgårdar.

Vilda tulpaner är relativt lätt att plantera och ta hand om. Lökar bör planteras under hösten månaderna, och bör deponeras ungefär 3 inches (7,62 cm) under jord. Så länge som omgivningen inte är alltför torr, behöver lökarna inte kräva ytterligare vattning. En gång växterna har börjat att bryta igenom jorden - vanligtvis i slutet av vintern eller tidigt på våren - trädgårdsmästare bör säkerställa att dessa får regelbunden fukt. Lökar fortsätter brukar producera blommar under tre år.

Det bör noteras att den vilda tulpanen kan vara ganska svåra att avlägsna när det väl har planterats. Detta beror på nya glödlampor kan gro från befintliga, och dessa nya anläggningar tenderar att gömmas djupt under marken. Därför innan man planterar vild tulpan, kan trädgårdsmästare vill att allvarligt överväga möjligheten att de kan ha problem med att eliminera den i framtiden.

  • Wild tulpaner kända för deras ljusa gula nyansen.