Vad finns olika typer av Cymbals?

January 4

Det finns många olika typer av cymbaler, och var och en har sin egen unika sound och syfte. Vid användning i en orkester, det finns två primära typ: crash cymbaler och svävande cymbaler.

Crash cymbaler används vanligen två åt gången. När det används på detta sätt, är de också kallas Clash cymbaler. Huruvida krock cymbaler används ensamma eller i par, de höll med en rem fäst på baksidan.

I motsats till deras namn, är dessa typer av cymbaler inte kraschade eller drabbade samman tillsammans för att göra ljud. Snarare är de skjutas över varandra för att bringa kanterna att gnida mot varandra. Med hjälp av denna enkla rörelser, kan ett brett spektrum av ljud från cymbaler.

Som man skulle misstänka, är suspenderade cymbaler svävande i luften när den används. Generellt är en enkel rep eller läderband som används för att hänga dem. Detta tillåter cymbal att vibrera utan hinder.

För att kunna spela suspenderade cymbaler, är en speciell hammare som används för att slå dem i specifika områden. På detta sätt kan de spelas tyst eller används för att göra skarpa och genomträngande ljud. Ibland är trumpinnar också för att träffa kanten av cymbaler i syfte att skapa ett ljud som liknar vad som produceras med krock cymbaler.

Cymbaler finns också på trumset. Som med en orkester, moderna trumset innehåller krasch cymbaler samt hög hatt cymbaler. De krock cymbaler finns på trumset är en anpassning av suspenderade cymbaler. Snarare än att vara svävande i luften, emellertid, är dessa typer av cymbaler placeras i ett horisontellt läge på trumsatsen. I detta fall slår trummisen cymbal med en trumpinne för att producera det önskade ljudet. I vissa musikstilar kan cymbaler också gnidas med speciella borstar eller andra föremål för att skapa en stripig ljud.

Höga hat cymbaler placeras på ett stativ när som ingår i ett trumset. En pedal är belägen vid botten av stativet som gör trummisen att manövrera cymbal. Genom att använda hans eller hennes fot, kan trummisen orsaka cymbal ska stängas eller öppen. Den repetitiva öppning och stängning kan användas för att skapa vissa ljud. På samma sätt kan trummisen slog de höga hatt cymbaler medan de är antingen stängda eller öppna för att skapa specifika toner.

  • Trum cymbaler bör väljas utifrån hur de passar in med resten av satsen.