Urklipps Din pudel

November 9

Din pudel behöver klippas på ett regelbundet schema - oavsett om du den klippning själv eller betala en professionell. Alla andra än de som krävs show-ringen klipp klipp är sällskapsdjur klipp. De flesta sällskapsdjur Poodles hålls i ganska enkla, lätthållna klipp.

När beslut fattas om ett klipp för din pudel, gå med dina önskemål, men kom ihåg att ju längre pälsen är, desto mer tandborstning och kamma du behöver göra. Överväg följande typer av sällskapsdjur klipp som kan passa din vision för din pudel päls.

  • Kenneln klipp. Kenneln klippet är den kortaste klippet och det enklaste att göra och underhålla. Den är idealisk för Poodles som vandra i skogen, leka på stranden, eller simma. Pudeln ansikte, fötter och svans är rakat; Hon har också en scissored topknot och en svans pompon. Kroppen och ben är av samma längd och ganska kort, vanligtvis under 1/2 tum lång. Öronen kan vara full, förkortas eller helt klippt.
  • Den idrottsliga klipp. Den sportsliga klipp liknar kenneln klippet, men benen är längre än kroppen och scissored att smälta in i kroppen. Kroppen är ofta så mycket som en tum lång, med benlängden i proportion till kroppslängden.
  • Lammet trim. Är Lammet trim en längre version av idrotts klipp, med kroppen och benen så länge du vill, ofta så länge som två eller tre inches.
  • Valpen klipp. I valpen klippet är pudel ansikte, fötter och svans rakat, med en garnboll kvar på svansen och resten av pälsen kvar länge. Bakkvartsparter, bröst och ben är formade med en sax för att smälta in i längre hår på resten av kroppen. Dessa områden bör smälter in i kroppen och visar ingen plötslig förändring i längd. Om kroppen håret kortas, det är inte en sann valp klipp.

Visa Poodles kan vara, och oftast är, förvaras i en valp klipp tills de är ett år gamla. Pet Poodles är oftast klipps in i en kortare husdjur klipp när det långa håret blir mer arbete för att hålla borstad.

  • Den modifierade valp klämma. Den modifierade valp klämman liknar den sanna valp klämman, men topknot är formad och hela kroppen förkortas med en sax.
  • . Den nallebjörn klipp Strängt taget, nallebjörn klippet är inte ett klipp eftersom Clippers inte används; hela kroppen kortas och formas med en sax. Kroppen, ben och svans är oftast ett par inches lång, med inga förändringar i längder på olika delar av kroppen. Den topknot kortas och rundad, men inte i en kåpa som i andra klipp. Ansiktet, fötter och svans är scissored att blanda med kroppen, inte rakas.

Denna trim kan vara väldigt söt, speciellt på mindre Poodles, men det är hög underhåll och behöver ofta borstning. Du måste kontrollera din pudel två gånger om dagen för att vara säker på att den bakre är ren och att torka hennes ansikte med en fuktig trasa och torka den för att hålla den fri från mat och fukt.