Vad är Blommande te?

November 21

Blommande te är ett te som är förpackad i en tätt inrullat boll som uncurls när te placeras i varmt vatten, avslöjar en blomma eller fantasifull scen som skapats av de konstfullt arrangerade teblad. De flesta blommande teer är gjorda med svart, grönt eller oolong te, och många av dem omfattar torkade blommor att lägga till färg till blomsterarrangemang när det "blommar" i tekannan. Specialty te företag löper blommande te, ofta i provtagare som inkluderar en blandning av smaker och arrangemang.

Ursprung

Även om vissa människor tror att detta är en gammal tradition, är blommande te allmänt anses ha utvecklats under 1980-talet. Det tycks ha sitt ursprung i Kina, och det blev mycket populär i väst under 2000-talets början, ungefär samtidigt som asiatisk stil livsmedel och inredning började också bli väldigt trendigt. Kinesiska te företag tillverkar en rad blommande teer, inklusive blommor som sätts samman och handsydda av hantverkare.

Framställning

Blommande te ofta kallas prestations te, blommande te eller dekorativa te, som är en referens till skönheten i blomman som den rullar ut. Många föredrar att brygga blommande te i glas tekannor eller tekannor som är gjorda av andra klara material så att blommorna kan ses tydligt. Detta te också kan bryggas i stora klara eller vita koppar, även om de flesta blommande teer är utformade för att ge flera portioner, så en enda kopp kan hamna alltför stark. Också, dricka ur en kopp som har blomman i det kan vara svårt.

Veckla ut Beauty

De flesta blommande teer utvecklas till fantasifulla blomformer när de bryggt, med te bildar de "blad" och torkade blommor utrullning inuti. Det är också möjligt att skapa fina små scener med te, om te hanteras av någon som är skicklig med blommande teer. Till exempel kan det te vecklar ut att avslöja ett segelfartyg eller annat dekorativt objekt. Att se vad som finns inuti är ofta en del av spänningen och överraskningen, och många tillverkare lämnar sina blommande te omärkt så att folk inte vet vad som väntar.

Hantering

Blommande te oftast kommer individuellt förpackade, se till att de bollar av te inte knuffad under transport och lagring. Detta te bör förvaras på en sval, torr plats för bästa hållbarhet. Efter blomningen te har bryggt, det oftast tål två till tre ytterligare brygg, även om smaken kan försvagas. Vissa blommande teer blir också bittra när de genomsyrad upprepade gånger.

  • Asiatiska te företag producerar olika typer av blommande te.
  • Blomning te ofta bryggt i glas tekannor så att te kan ses.