Vad är Quinoa Soup?

May 31

För mer än 5000 år har bönderna i Anderna odlade quinoa, vilket är Goosefoot växten säd. Många vegetarianer förbereda quinoa soppa eftersom quinoa är ett komplett protein och en bra källa till kalcium, järn, och många vitaminer, inklusive vitamin B och E. Som en soppa tillsats, det fungerar som förtjockningsmedel, och vissa människor beskriver smaken som nötig, som vildris. Quinoa blir allt populärare, och det finns kokböcker ägnas åt matlagning med utsädet.

Traditionella quinoa soppor i Anderna varierar vanligtvis beroende på vad som är i säsong. En grundläggande soppa har ofta en kombination av potatis, kål och lök. Soppan är smaksatt med annatto smör, oregano och andra örter som kan vara tillgängliga. Normalt rör kocken i vissa aromer, såsom koriander, strax före servering soppan. I ecuadorianska marknaden soppa står, leverantörer erbjuder tärnade avokado, mark eller krossade rostade jordnötter, och smulade färska ostar som stir-in ingredienser.

När du använder quinoa, behöver en kock för att komma ihåg att skölja säden väl innan du förbereder det. De flesta erfarna kockar föreslår skölja det även om förpackningen säger att det är förtvättat. Fröna har en bitter substans som kallas saponiner som kan ge soppan en off smak. Vissa kockar gnugga fröna tillsammans som de tvätta dem eftersom det hjälper till att slå ut mer av beläggningen. De flesta recept råder kockar att skölja quinoa, men vissa försummar att påminna folk att göra så.

Även om vissa människor blöt quinoa innan matlagning det, är det inte nödvändigt. Generellt göra quinoa soppa, kan en kock ersätta riset i en soppa recept med samma mängd quinoa. Kockar använder normalt en två delar vätska till en del quinoa. För en buljong-stil soppa, de ökar vätskan, och för en tjockare gryta stil soppa, de använder två-till-ett formel. De flesta recept föreslår sjud quinoa i 20 till 30 minuter eller tills de är mjuka.

Vätskorna som en kock användningsområden kommer att avgöra en del av soppan smak. Många recept föreslår att du använder en kombination av buljong, såsom hönsbuljong och vatten. Andra recept listar bara vanligt vatten. Den quinoa är en naturlig förtjockningsmedel, och därför en kock bör titta vätskenivåerna för att förhindra vidbränning.

Ett snabbt sätt att göra quinoa soppa är att lägga kokta quinoa till en grundläggande vegetabiliska eller annan soppa, inklusive konserverade soppor. En kock kan skåla väl sköljda quinoa på medelhög låg värme i en torr stekpanna. Det är absolut nödvändigt att röra fröna ständigt för att förhindra brännhet. Den rostning tar fram den söta nötig smak och lägger till en ny smak dimension till en soppa. Några koka quinoa separat om de grönsaker eller kött behöver laga längre än 15 till 20 minuter.

De jordbrukare som höjer quinoa äter bladen som grönkål eller spenat. Ibland lägger bladen till soppan, och en kock kan förbereda en liknande soppa med hjälp spenat eller gröna istället för quinoa bladen. Normalt har quinoa soppa en bra balans av aminosyror, och lägga ingredienser som spenat, tomater och andra näringsrika grönsaker gör det en mycket näringsrik maträtt.

Även om quinoa är ett frö, människor ofta kallar det ett korn. Generellt är de vanligaste fröna är beige, men de kan också vara röd, svart, och andra färger. Vissa kockar söker upp de mer färgstarka frön att ge sin quinoa soppa en touch av charm.

  • Quinoa fungerar som förtjockningsmedel i soppor.
  • Lägga spenat till quinoa soppa kan lägga till färg och näringsvärde.