Vad är en Cooling Pad?

May 29

En kylning pad är en bas för en bärbar dator, som syftar till att hålla den bärbara datorn från överhettning, och för att hålla sina ben sval medan du använder datorn på en knä. De kan också kallas en kylande bas eller ett varv skrivbord, men tänk på att dessa termer också kan hänvisa till olika poster som inte är konstruerade för bärbara datorer. Det finns olika typer av kyldynor tillgängliga som varierar i deras nivåer av enkelhet.

Den mest grundläggande typen av kylning pad inte drivs på något sätt. Det är helt enkelt ett litet skrivbord på vilken bärbar dator kan säkras, så att den inte glider av. Skrivbordet placerar en barriär mellan den bärbara datorn och sina ben. Dessutom är dessa skrivbord tillåter vanligtvis laptop att luta, uppmuntra fler luftflöde under datorn och hindra det från att bli för varmt med fortsatt användning. En bärbar dator som lutar kan vara mer bekväm att arbeta med också, eftersom det ställer tangentbordet på en mer naturlig vinkel för att skriva.

En kylning pad utformat så här kan också innehålla en typ av kylning kristaller som drar bort värmen från den bärbara datorns fläkt och därmed minskar driftstemperaturen. Eftersom värmen ökar, kristallerna smälter till en gel-liknande form; då, när den bärbara avlägsnas, kylning pad stelnar. En annan typ av kylning pad är det som drivs och har en eller flera små fläktar.

Denna typ av pad fungerar på samma sätt som litet skrivbord kylning pad nämnts ovan, men i stället för att bara luta eller höja den bärbara datorn att tillåta ökat luftflöde, ansluter den direkt till den bärbara datorn via en USB-port. Genom denna kraftkälla är kylning pad kunna driva en liten fläkt, som cirkulerar under den bärbara datorn för att dra bort den varma luften, och sänka temperaturen. Fläktarna är konstruerade för att vara mycket tyst och använda väldigt lite batteri från den bärbara datorn.

Det finns olika storlekar kylningskuddar tillgängliga för att passa många olika bärbara storlekar ända upp till stora gaming laptops. De kan användas på ett skrivbord, som en stationär docka för en bärbar dator, eller så kan de användas på knä när du reser med en dator eller sitter i sängen. Samtidigt som man undviker en bärbar dator från överhettning kan hjälpa den att prestera bättre och håller längre, och kylning kuddar är ganska billigt jämfört med att köpa en ny laptop. De kan köpas online eller i de flesta elektronik eller kontor leverans butiker. För de som väljer att inte använda kylningskuddar, använder den bärbara datorn på en hård yta är att föredra framför en mjuk yta som t.ex. upholtery eller en säng, som kan blockera alla lufthamnar och orsaka den bärbara datorn överhettas extremt snabbt.

  • En kylning pad kan hjälpa till att hålla en bärbar dator från överhettning under vissa uppgifter, som att spela tv-spel.