Hur du använder virtualisering med Cloud Computing

November 30

Någon diskussion om cloud computing börjar vanligtvis med virtualisering. Virtualisering är avgörande för cloud computing eftersom det förenklar leveransen av tjänster genom att tillhandahålla en plattform för att optimera komplexa IT-resurser på ett skalbart sätt, vilket är det som gör cloud computing så kostnadseffektivt.

Virtualisering kan tillämpas mycket brett till det mesta du kan tänka dig inklusive minne, nätverk, lagring, hårdvara, operativsystem och applikationer. Virtualisering har tre egenskaper som gör den idealisk för cloud computing:

  • Partitione: I virtualisering kan du använda partitione att stödja många applikationer och operativsystem (OSE) i ett enda fysiskt system.
  • Isolering: Eftersom varje virtuell maskin är isolerad, är varje maskin skyddad från krascher och virus i de andra maskinerna.

    Vad gör virtualisering så viktigt för molnet är att den separerar programvaran från hårdvaran.
  • Inkapsling: Inkapsling kan skydda varje program så att det doesnâ € t störa andra program. Använda inkapsling, kan en virtuell maskin vara representerade (och även lagras) som en enda fil, vilket gör det lätt att identifiera och presentera för andra applikationer.

För att förstå hur virtualisering hjälper till med cloud computing, måste du förstå dess många former. I huvudsak i samtliga fall, en resurs som faktiskt emulerar eller imiterar en annan resurs. Här är några exempel:

  • Virtuellt minne: Diskar har mycket mer utrymme än minnet. Datorer kan använda virtuellt minne för att låna extra minne från hårddisken. Även virtuella diskar är långsammare än verklig minne, om det hanteras rätt, fungerar substitutionen förvånansvärt bra.
  • Programvara: Det finns virtualisering programvara som kan emulera en hel dator, vilket innebär 1 dator kan utföra som om det vore faktiskt 20 datorer. Genom att använda denna typ av programvara du skulle kunna gå från ett datacenter med tusentals servrar till en som stödjer så få som ett par hundra.

För att hantera de olika aspekterna av virtualisering i cloud computing flesta företag använder hypervisor s. För i cloud computing du behöver för att stödja många olika driftsmiljöer blir hypervisorn en idealisk leveransmekanism genom att låta dig visa samma program på många olika system. Eftersom hypervisorer kan ladda flera operativsystem, de är ett mycket praktiskt sätt att få saker och ting virtualise snabbt och effektivt.