Vad är Protandim?

November 27

Protandim är en patenterad supplement marknadsförs som ett anti-aging produkt. Den innehåller fem örter som kan signalera kroppen att producera mer av två enzymer som producerar antioxidanter som finns naturligt hos människor. Dessa antioxidanter bekämpa oxidativ stress, eller skada på cellstrukturer från fria radikaler. Forskning om Protandim visade oxidativ stress i studiedeltagare föll 40 procent efter 30 dagar, och 70 procent efter fyra månader.

Grönt te, mjölk tistel, och gurkmeja är alla en del av tillägget, samt två mindre kända örter: Bacopa och ashwagandha, även kallad indisk vinter körsbär. Bacopa är populärt i indisk medicin för att förbättra minnet. Ashwagandha representerar roten av en buske odlas i Indien och Nordamerika. Alla de naturliga ämnen som ingår i denna produkt har bedömts säkert av hälsoexperter.

Oxidativ stress som leder till cellskada härrör från flera källor. Toxiner i luften kan komma att andas in i lungorna och sprids i hela kroppen. Solexponering, tillsammans med rökning, alkohol och vissa mediciner kan också bidra till åldrandet. Även hälsosam mat kan släppa fria radikaler, som celler använder det för energi. Kroppen bekämpar fria radikaler genom att producera antioxidativa enzymer, men nivåerna av dessa enzymer minskar med åldern.

Forskarna studerade Protandim använder 29 volontärer som tog 675 milligram av tillägget om dagen i 120 dagar. De fann nivån av oxidativ stress minskat halterna av skyddande enzymer steg. Tester på möss visade liknande resultat, med ökad enzymproduktion att bekämpa fria radikaler. Oxidativ stress är kopplat till mer än 200 sjukdomar, däribland cancer och hjärtsjukdomar.

Forskarna hävdade inte Protandim förlängd livslängd, hindrade sjukdomen, eller botas sjukdom, men enades resultaten visade löfte och motiverat ytterligare studie. De drog slutsatsen Protandim kan ge fler antioxidanta fördelarna än tillskott av vitamin C eller vitamin E. Ingen av deltagarna i studien rapporterade negativa biverkningar under forskningen.

Försäljningen av tillägget ökade dramatiskt efter offentliggörandet av forskningsresultat. LifeVantage Corporation förde Protandim till marknaden och har tillverkat och sålt tillägget via Internet. Det har också marknads ett aktuellt hud formel.

  • Gurkmeja är en ingrediens i Protandim.
  • Protandim innehåller mjölktistel, kända för att reparera oxidativ skada på levern.