Hur kan jag göra Pudding?

December 4

Pudding är en typ av vaniljsås, även om det görs typiskt utan ägg, vilket innebär att det är mycket mindre svårt att laga ordentligt, och kommer inte att tendera att spricka och split som det kyls. Även om många företag tillverkar snabb produkter, är pudding väldigt lätt och roligt att göra hemma. Allt du behöver är en kastrull, en spatel och containrar för att kyla den i, till exempel korta glasögon eller vinglas för en elegant presentation. Själva tillagningen tar bara några minuter, och efter minst fyra timmar i kylen för att ställa, är redo att äta pudding.

När du gör pudding hemma, det finns ett antal varianter att välja mellan. Vanilj, choklad, och knäck är alla vanliga, men du kan också experimentera med andra smaker såsom mexikanska choklad, kanel, lönn, karamell, eller frukt. Om du använder ett utdrag för att smak pudding, lägga in i slutet av processen. Annars går aromen i början. Om du gör chokladpudding, smälta chokladen i en tjockbottnad kastrull med socker efter smak och 0,25 kopp (59 ml) vatten innan du lägger 2 koppar (473 ml) mjölk eller hälften och hälften. För rika vaniljsmak, krossa en vaniljstång och värm långsamt i 2 koppar (473 ml) koppar mjölk innan du lägger ett förtjockningsmedel.

När du har kombinerat aromen och mjölken, tillsätt 3 msk (45 gram) majsstärkelse görs till en rinnande pasta med mjölk. Värm pudding blandningen långsamt på medelvärme under ständig omrörning med en spatel. Rör långsamt, och se till att skrapa botten och sidorna av pannan när du rör om så att den inte bränner. Blandningen kommer sakta börjar tjockna, oftast inrätta alla på en gång rätt som det är redo att ta bort från spisen. Om du använder en vaniljstång eller kanelstång för smak, ta bort den. Om du lägger till ett extrakt såsom vanilj, apelsin, eller kola, rör det innan du häller pudding i små tjänstgör behållare.

Om du täcker puddingen med plastfolie som det sätter, kommer det inte att bilda en osmaklig hud. Har förklippt plastfolie sitter så att du omedelbart kan täcka rätter, trycka ned plasten för att tvinga ut eventuella luftbubblor. Sätt pudding i kylen för att svalna, och servera med färsk frukt eller vispad grädde.

  • För en twist, använd mexikanska choklad istället för kakao när du gör chokladpudding.
  • Choklad är ett populärt pudding smak.
  • Lägga till en krossad vaniljstång medan matlagning vanilj pudding kommer att göra det rikare i smaken.
  • Chokladpudding gör en välsmakande efterrätt.
  • Spatlar är användbara för omrörning när du gör pudding.
  • Pudding är en läcker och mycket älskad dessert.
  • Mjölk används för att göra pudding.
  • Majsstärkelse, som används för att göra pudding.