Vem kan se en strukits Conviction?

June 26

Vem kan se en strukits övertygelse och hur denna övertygelse kan strukits tenderar att förlita en hel del på var övertygelsen har skett. I USA har varje stat specifika lagar om inte bara hur ett brott kan strukits utan också vem som kan se brottet efteråt. Dessa kan variera något kraftigt från land till land, och en advokat förtrogen med och specialiserade på lagstiftningen i en viss stat bör vanligtvis kontaktas för specifik information. I allmänhet är dock en strukits övertygelse kan oftast ses av brottsbekämpande organ och domstolstjänstemän som domare.

En strukits övertygelse är en brottmålsdom som effektivt förseglas eller tas bort från en persona € s bakgrund. Detta innebär inte helt radera övertygelsen från en persona € s rekord; det gör helt enkelt den att försvinna för de flesta typer av bakgrundskontroller och liknande undersökningar en persona € s historia. Hur detta görs beror på i vilken region övertygelsen inträffade, och många regioner som inte kommer att tillåta en övertygelse att utplånas om det involverade ett sexuellt övergrepp eller om en person har begått liknande brott sedan övertygelsen han eller hon försöker utplåna. En strukits övertygelse bör inte vara synliga för någon utanför statliga organisationer, sådana brottsbekämpande organ och domstolar.

Det innebär att någon fylla i en jobbansökan behöver inte indikera att han eller hon har dömts för ett brott som har strukits. I själva verket upphör en strukits övertygelse att existera för en person i de flesta sammanhang och han eller hon inte längre har att inse att den inträffade. Detta sker ofta för brott som var ganska liten eller begått när en person var under laglig ålder för vuxenlivet, och i situationer där en person inte har gripits sedan den ursprungliga brottet. En gripande kan också strukits och tas bort från en persona € s rekord, även om han eller hon inte dömdes för gripandet.

Myndigheter såsom brottsbekämpande grupper och domstolstjänstemän kan oftast granska förseglade eller strukits övertygelser, dock, och sådana domar kommer ofta att beaktas för framtida straff. Om en person begår inbrott, till exempel, och efter att ha avtjänat sin tid har övertygelsen strukits, då han eller hon inte behöver rapportera att övertygelsen om ett jobb eller bostadsansökan. Skulle den personen bli arresterad och dömd för ett framtida inbrott, dock så kan tagit avtjänats övertygelsen i beaktande för både laddning och straff; och han eller hon kommer sannolikt inför en längre straff som en upprepning gärningsmannen. En strukits övertygelse kan också användas i vissa regioner under en rättegång för att fastställa tidigare beteende.

  • När du fyller i en jobbansökan, inte en individ inte behöver räkna upp att han eller hon har dömts för ett brott om den har strukits.
  • En strukits övertygelse kan ses av brottsbekämpningen.
  • Domarna kan se en strukits övertygelse.