Vad orsakar Tillbaka akne?

June 17

Tillbaka akne refererar helt enkelt till acne på ryggen och orsakas på samma sätt som ansiktsbehandling akne, eller akne som ligger någon annanstans på kroppen. I de flesta fall verkar akne först i ansiktet och senare på andra delar av kroppen, inklusive axlar och rygg. Även akne på ryggen kan påverka någon akne lidande, man eller kvinna, är det vanligare hos män.

Liksom andra former av akne, rygg akne orsakas av en infektion i Skina € s porer följd av överaktiva talgkörtlar strax nedanför Skina € s yta. Som överdrivna mängder olja produceras, porerna blir tilltäppta med döda hudceller, olja, svett, och så småningom bakterier, vilket är närvarande på everyoneâ € s hud. De tilltäppta porer kan ske i form av pormaskar, finnar, pustler, eller till och med cystor och så småningom präglas av rodnad och inflammation som orsakas av infektion.

Acne på ryggen kan vara svårare att behandla än ansiktsbehandling akne. Detta beror till stor del på att hålla ryggen ren är svårare än andra delar av kroppen som lätt nås. Men de flesta akne drabbade inte har acne på grund av dålig hygien, utan snarare fysiologiska händelser i kroppen. Tillbaka akne kan bli irriterad av friktionen som orsakas av kläder, ansamling av svett från fysisk aktivitet, och även svårigheten att noggrant rengöra baksidan för att ta bort svett och yta oljor. Till skillnad från ansikts akne, som framgångsrikt kan behandlas med krämer, är baksidan en större yta för att täcka och kan vara svåra att nå.

I många fall, rygg akne behandlas tillsammans med andra former av akne. När över disk och huskurer misslyckas att behandla akne, dermatologer tar ofta en iscensatt tillvägagångssätt, som börjar med en mild rengöring rutin i kombination med receptbelagda styrka krämer och bredspektrumantibiotika. Om dessa konventionella försök misslyckas, isotretinoin, en syntetisk retinoid, vanligen ordineras. Patienter med svår och okänslig akne, vare sig rygg eller ansiktsbehandling akne, oftast svara på isotretinoin.

Många människor med måttlig till svår akne kommer att ha svårt att kontrollera ansiktsbehandling eller rygg akne oavsett hudvård regimer. Emellertid kan mild och tillfällig akne undvikas genom att försiktigt rensning, inte skura, hela baksidan med ett milt rengöringsmedel och med hjälp av en fuktande lotion innehållande benzoyle peroxid och salicylsyra. Andra åtgärder, som att duscha direkt efter fysisk aktivitet, undvika åtsittande skjortor och andra kläder, samt undvika luffa scrubs, kan hjälpa till att kontrollera mild rygg akne.

Om du lider av kronisk eller svår akne, konsultera en hudläkare för behandling, eftersom det finns flera medicinska alternativ som framgångsrikt kan behandla akne.

  • Använda en exfoliant kan hjälpa rensa ut porerna.
  • Tillbaka akne har många av samma orsaker som akne i ansiktet eller någon annan del av kroppen.
  • Tvättning noggrant med tvål kan bidra till att lindra rygg akne.