Vilka är de tecken på en solkräm Allergi?

May 6

En solkräm allergi yttrar brukar själv antingen som en kontaktallergisk eller som kontakteksem. Allergisk kontaktdermatit uppstår när en allergisk individ tillämpar solkräm till hans eller hennes hud och inflammation utvecklas inom två dagar efter exponering. Denna inflammation kan ske i form av ett utslag och rodnad eller blåsor och öppna sår. En kontaktfotoallergi har liknande symptom, men uppstår endast när solskyddsmedel på huden utsätts för solljus. Interaktionen mellan solskyddsmedel och solljuset irriterar huden snarare än exponering för enbart solskyddsmedel.

Vissa kemikalier i solskyddsmedel som PABA, oxibenson och avobenzone är kända för att orsaka allergiska reaktioner hos vissa individer. Dessa kemikalier absorberar ultraviolett strålning, att skydda huden från skadlig exponering. Den typ av solskyddsmedel allergi reaktion kan vara kontaktfotoallergi eller allergisk eller irriterande kontakteksem.

Det finns flera symptom på en solskydds allergi, beroende på svårighetsgraden. Den exponerade hudområde kan bryta ut i ett rött utslag eller stötar eller ett torrt plåster som liknar en brännskada. En allvarlig reaktion kan leda till blåsor och dränering vätska. Den drabbade området kan vara kliande, öm och smärtsam.

Diagnostisera en solkräm allergi kan kompliceras av det faktum att inflammation kan uppstå omedelbart eller två dagar efter användning. En person kan utveckla symtom första gången han eller hon använder solkräm eller få en allergisk reaktion efter år av säker användning. Om det är en solskydds allergi, kommer symptomen att visas överallt där solkräm tillämpades eller var huden utsattes för solljus.

En läkare som en allergolog eller hudläkare kan diagnostisera en solkräm allergi och bestämma vilka kemikalier i produkten orsakar irritation. Detta åstadkommes vanligen genom att utföra en patch-test. Den misstänkte allergen appliceras på en lapp som sedan placeras på huden. Om den exponerade huden blir kliande och irriterad, är individen allergisk mot ämnet på plåstret. En fotoallergi typiskt diagnostiseras på ett liknande sätt, men plåstret exponeras för ultraviolett ljus.

Behandla en allergisk reaktion mot solkräm kan innebära noggrant tvätta det utsatta området och undvika irriterande. Anti-kliar lotion och krämer samt våta kompresser kan hjälpa lugna irriterad hud. Kortikosteroid- eller takrolimus kräm kan förskrivas för att lindra inflammation. I vissa fall kan en läkare råda gör något för att det drabbade området hellre än att riskera ytterligare irritation genom behandling. De flesta reaktioner kommer att klara inom tre veckor, även om det finns risk för att utveckla en sekundär bakteriell hudinfektion.

Det är ovanligt att någon att utveckla en solkräm allergi. Som inflammation inte kan inträffa i upp till 48 timmar efter exponering, kan det vara svårt att avgöra om solskyddsmedel är irriterande. På grund av det faktum att solskyddsmedel kan bidra till att minska en individualâ € s risk att utveckla hudcancer, bör en allergolog eller hudläkare diagnostisera orsaken till irritation innan solskyddsmedel används överges. Det kan finnas en solkräm tillgängliga som inte innehåller kemiska eller kemikalier som personen är allergisk.

  • Solskyddsmedel.
  • Ett kontaktfotoallergi kommer endast att inträffa när solskydd på huden utsätts för solljus.
  • Allergier kan manifesteras som hudutslag.
  • En solkräm allergi kan diagnostiseras av en hudläkare.
  • En allergisk reaktion mot solskyddsingredienser kanske inte visas i upp till 48 timmar efter exponering.