Vilka faktorer påverkar en papegoja livslängd?

April 27

Några faktorer som påverkar en parrotâ € s livslängd är ras, miljö, och socialisering. Ras påverkar en parrotâ € s livslängd eftersom den större fågeln, desto längre tenderar att leva. Papegojor tenderar också att leva kortare liv då i fångenskap kontra naturen, ungefär som de flesta andra djur. Dessutom en papegoja som inte hanteras, pratat med, och i övrigt mentalt stimuleras dagligen kan börja utveckla psykiska problem; försummade papegojor är oftast destruktiva för både sin omgivning och sina kroppar. En annan faktor som kraftigt bestämmer en parrotâ € s livslängd är dess diet.

I allmänhet, stora papegojor har en större livslängd än små papegojor. De flesta papegojor är ett livslångt åtagande för sina ägare, men en del kan pågå i flera generationer av en mänsklig familj, vidare från generation till generation. Vissa papegojor, stora aror till exempel, kan leva i mer än 100 år. På detta sätt, papegojor liknar sköldpaddor eftersom deras livslängd överstiger ofta det av sina ägare. Bird älskare som vill ha mindre av ett åtagande bör överväga att anta en mindre raser av papegoja, som finkar eller parakiter.

Som en bra många djur, är ett parrotâ € s livslängd förkortas när det är i fångenskap. Djur brukar göra bäst i deras naturliga livsmiljöer, flygande fritt och äta växter de var tänkta att äta. I naturen, kanske en papegoja flyga miles på jakt efter mat eller stimulering och äta färsk frukt och grönsaker. De är inte alltid får så mycket motion och hälsosam mat i fångenskap.

Papegojor kan vara mycket krävande för sina ägare, speciellt när allt äldre. Äldre papegojor i allmänhet är mer intelligenta och mer kapabla att dra uppmärksamheten till sig genom både goda och dåliga vanor. Utan stadig interaktion från människor eller andra fåglar, är en papegoja inte en sund fågel. Dålig socialisering kan leda till självstympning eller andra psykiska hälsofrågor. Intelligenta papegojor är i nivå med en tre-årig barn och därför kan slösa bort utan sunt samspel.

En dålig kost kan förkorta en parrotâ € s livslängd, ungefär som det kan förkorta ett Humana € s livslängd. Papegojor alltför löper risken för hjärtinfarkt och andra problem dödlig hälso när deras kost är dålig. Situationen förvärras av det faktum att många papegoja ägare är inte medvetna om rätt mat för att föda sin papegoja eller ibland mata dem rester av livsmedel. En veterinär kan oftast hjälpa till att avgöra den bästa kosten för en papegoja.

  • Stora papegojor tenderar att leva längre än mindre.
  • En papegoja livslängd förkortas i fångenskap, eftersom de inte alltid får den motion de behöver.
  • Parakiter som matas ett frö enbart diet kan ha en kortare livslängd.