Vad är en Olive hudton?

April 20

Termen "oliv hudfärg" avser en mörkare pigment av kaukasiska hud. Det är också känt som en varm eller ljusbrun hy. Invånare i ett stort antal länder är kända för att ha denna varma hudton, som bildas när en något genomsnittliga mängden melanin existerar i huden. Detta ljusare brun hy finns mellan blek hud och mörk hud.

Olive färg är tekniskt ett gult pigment. Gröna oliver verkar vara skumma grön färg, men de är fortfarande en skugg nyans av gult. Dessutom har många medelhavs oliver är brun och svart i färgen. Besläktad med sin namne frukt, kommer oliv hudton i en mängd olika gula nyanser från ljust till mörkt.

Hudfärg är typiskt genetisk. Två föräldrar med varmare hudtoner allmänhet har ett barn med en varm hudton, liksom. Sådana hudtoner ofta solbränna lätt, så färgerna huden verkar ofta ännu mörkare på sommaren än på vintern på grund av solexponering.

Även om det finns många undantag från regeln, folk från tropiska platser är ofta mörkare i hudfärg. Folk från mer moderata höjder och kallare klimat har normalt ljusare nyanser av huden. Detta är på grund av närheten av solen, samt hur mycket solexponering folket får. Personer med mörkare oliv hud har mer melanin, som reagerar för ultraviolett ljus (UV) genom att tillåta huden att bli mörkare. Tanning är hudens sätt att avvärja de skadliga UV-strålar.

I allmänhet populationer från europeiska eller Norden har ljus hy och bränna lätt. Personer med oliv hudton är vanligtvis från Medelhavet, Asien, eller sydamerikanska regioner. Naturligtvis är människor med varma hudtoner finns över hela världen, liksom personer med ljusare eller mörkare hudtoner.

Fast inte vetenskapligt korrekt, klassificerar Von Luschan kromatiska skalan människor efter hudfärg eller ton. Denna skala har ingenting att göra med ras eller population, men grupper människor enligt naturliga hudfärg. Från typ 1 till typ 36, är blek hud jämfört med mörk hud. Olive hudton är i mitten av skalan.

Även Von Luschan skala inte används för vetenskapliga ändamål, är en mer komprimerad version av det används för att bestämma bränn faktorer i solning. Ju lägre på skalan, desto mer sannolikt en person är att bränna. Olive hudton tans ganska bra utan att bränna eftersom det är i mitten av skalan. Den större mängd pigment i huden innebär att det är också mindre känslig för fotoåldrande - skador som orsakats av solen.

  • Tanning kommer lätt för dem med oliv hud.
  • Olive hud tenderar att se bäst med rosa eller aprikos rouge.