Vad menas med begreppet "Rat Race?"

April 16

Det kanske förvånar dig att lära dig att ekorrhjulet var en gång en dans till jazzmusik, som ursprungligen myntades på 1930-talet. Det var en av de olika danser med djurnamn, som Turkiet trav eller bunny hop, som var populära bland tonåringar. Den nuvarande användning har ingenting att göra med dans och hänskjuta metafor till meningslösa existens laboratorieråttor som är dömda att köra labyrinter dagligen för att ta emot ett pris i slutet. Sådana råttor donâ € t göra framsteg, men är som Sisyfos, skjuta stenen upp till toppen av kullen varje dag, bara för att få det att rulla ner igen så hela processen måste upprepas.

Laboratorieråttor som kör labyrinter donâ € t komma någonstans, och upprepa samma händelser, åtminstone en del av tiden. Deras liv är en ändlös serie tester med få belöningar. De tillbringar ytterligare sina liv i burar när de inte en rat race.

Modern användning av termen tenderar att hänvisa till arbetsmiljön för människor, vilket till viss tolkas som en plats av konkurrensen eller arbeta utan belöning eller utför menings arbete. För de mest pessimistiska folks, erbjuder dagliga ekorrhjulet ingen chans att framtida framgångar och erkänner ingen möjlighet till uppfinning, spänning eller underhållning. Det kan också vara jämförbar med frasen körs på ett löpband. Du fortsätter att köra för att hålla jämna steg, men du donâ € t komma någonstans.

Även ekorrhjulet kan vara specifikt för sysselsättning, en del människor generalisera begreppet betyda summan av tillvaron, kanske baserad på kapitalistiska eller marknadsekonomier. I denna mening kan ekorrhjulet vara staten försöka hänga med andra, en meningslös konkurrens som kommer ingenstans. William Wordsworth, uttrycker den engelska romantiska poeten sådan känsla, långt innan begreppet ekorrhjulet myntades, i sonetten Världen är för mycket med oss; Sent och snart:

Ringa mänskliga existensen en rat race tenderar att overgeneralize det finns människor med en kopp halvtomt tänkesätt. Itâ € s sällan så att en människa beingâ € s liv är helt meningslöst, att det inte finns stunder av glädje, framgång, lycka och emotionella rikedom av andra slag. Att föreslå att livet bara är en serie meningslösa övningar gör mycket messiness mänskliga existensens en lögn och istället skapar intrycket att livet är en klinisk, förutsägbara samma handlingar och upprepade utfall. Itâ € s ren överdrift eller åtminstone poetisk licens att jämföra livet till laboratorieråttor. Samtidigt som vi alla ibland verkar köra en kapplöpning i åtgärder som verkar meningslöst och upprepas utan stora framsteg, för att minska den totala summan av människans villkor till en är felaktig och överdriven.

  • Termen "rat race" kan hänvisa till råttor i en labyrint som inte komma någonstans och hamna upprepa samma verksamhet och om igen.