Vad gör Pink Champagne Pink?

April 21

I det förflutna, har rosa champagne ofta ansetts underlägsen den vita sorten. Men rosa champagne, eller ros, varit har gått igenom något av en renässans under de senaste åren. Om vit champagne ses som en högtidlig drink, sedan rosa champagne ses ibland som ett firande av romantik. Turning vit champagne i rosa champagne kommer ner till en avgörande del av vinframställning processen.

Det finns bara två sätt som rosa champagne blir rosa. En metod är att lägga till rött vin till vitt vin. Detta är den något enklare metod, och djupet av färgen på det röda vinet är upp till vinmakare önskemål. Den kan variera från en lätt rosafärgad färg till en mörk röd. Den röda vinet som används i blandningen bör vara från samma område som den ursprungliga vita champagne.

Den andra metoden som används för att göra champagne rosa är lite mer komplext och sker medan vinet fortfarande är i karet. Traditionella champagner görs genom att blanda två tredjedelar svart druva med en tredjedel vit druva. Efter har tryckts druvorna, kan skinn av de svarta druvor lämnas in med vitt vin. Detta i kraft färgämnen vinet rött och producerar rosa champagne.

Denna process används fortfarande i dag för att göra rosa champagne, men det är inte så populärt eller allmänt som den första metoden. Detta beror på att den döende processen är ganska svårt att kontrollera. Men vissa människor föredrar att lämna de svarta druvskal i att suga, eftersom det ger champagnen en fyllig smak.

Endast tre olika druvsorter används i champagne beslutsprocessen: den vita sorten heter Chardonay, och de två röda sorter kallas Pinot Noir och Pinot Meunier. Sötman eller torrhet i champagnen bestäms av mängden socker som tillsatts efter vinet har jäst.

Det finns många olika märken och typer av rosa champagne, men det finns egentligen bara en riktig champagne. Real champagne kallas så eftersom det kommer från ett område i Frankrike kallas Champagne. Champagne ligger nordost om Paris. Vinexperter insistera att endast champagne från detta område kan anses riktig champagne.

  • Tills nyligen var vit champagne anses vara överlägsen den rosa version av drycken.
  • Det finns många olika märken och typer av rosa champagne, men det finns egentligen bara en riktig champagne.
  • Rött vin kan läggas till vitt vin för att göra rosa champagne.