Vad är en Online Advertising Network?

April 23

En online annonsnätverk är ett företag som fungerar som en länk mellan företag som vill annonsera på nätet och webbplatser som vill sälja reklamtid. En online annonsnätverk fungerar som en form av en mäklare, där den förhandlar behandlar olika stora och små webbplatser som vill sälja annonsutrymme. Den onlineannonsering nätbolaget kan förhandla fram ett lägre pris per annons genom att lova att ta annonsörer i bulk till platsen eller andra online mötesplats. Använda en online annonsnätverk kan vara till ömsesidig nytta för alla tre parter - online annonsnätverk, annonsören och webbplatsen som säljer annonsutrymme. Detta är fördelaktigt till annonsören också eftersom det ger dem möjlighet att annonsera på nätet till ett mycket billigare kostnad än om annonsören gick till webbplatsen som säljer annonsutrymme direkt.

Enligt Bloomberg Businessweek, om en annonsör använder onlineannonsering går direkt till en webbplats direkt kan annonsören betalar en avgift för varje 1.000 konsumenter den når. Från och med 2009, var cirka 70% av online-annonsutrymme köpte direkt från en webbplats, medan 30% köptes via en online-nätverk.

Använda en online annonsnätverk har sina fördelar och nackdelar för annonsörer. En av fördelarna är att online annonsnätverk har relationer med hundratals och ibland tusentals webbplatser söker annonsörer. Detta innebär att de har relationer med de webbplatser där ett företags ideala kunder besöker, så en online annonsnätverk kan arbeta för att få ett företags annons på relevanta webbplatser.

En av baksidorna är att annonsören inte vet var online annonsnätverk kommer att placera sina annonser. Även med denna nackdel, de flesta annonsörer tror att det är ett kostnadseffektivt sätt att få sina reklam- och marknadsföringskampanjer utspridda över Internet.

De webbplatser som säljer annonserna via online annonsnätverk gynnas också av relationen. För en sak, är webbplatsen gör pengar på att sälja reklamutrymme. För det andra, gör webbplatsen inte gå ut och hitta annonsörer på egen hand. Tredje, driver det mer trafik till webbplatsen eller särskilda sidor på webbplatsen där annonserna finns.

Vissa annonsnätverk säljer annonsutrymme utöver websites.These byråer också sälja utrymme i online nyhetsbrev, e-post och bloggar.