Vad är artificiell Tanning?

August 5

Artificiell garv, även kallad Brun utan sol, är handlingen att mörkare hud utan användning av solen. Det finns flera metoder för att uppnå en Brun utan solbränna. Artificiell garv kan göras på en professionell salong eller hemma, och det kan innefatta att använda ett solarium, spray garvning eller brunton lotion och sprayer.

Det är vanligt att personer som åtnjuter inomhus garv metoder för att använda ett solarium. Det finns två typer av solarier som finns i en professionell salong. Den första är en horisontell bädd som har en topp som stänger den person inuti. Den dåliga och toppen har akrylglas som tillåter passage av ultraviolett strålning från special ultraviolett A (UVA) och ultraviolett B (UVB) glödlampor.

Den andra typen av solarium är en vertikal monter. Personen kliver in i båset medan UVA och UVB lampor lysa runt dem att sola alla sidor av kroppen. Båda typerna av solarier tjäna samma syfte: att mörkna huden med artificiellt ljus istället för solen.

Människor som tycker artificiell garv kan köpa ett hem solarium. Dessa sängar kan likna sängar används i professionella solarier. Hem solarier ta upp mycket utrymme och kan utgöra en stor initial kostnad. Dessa sängar kan köpas nya eller begagnade.

En annan metod för att uppnå en Brun utan solbränna är användningen av en spray solbränna. Spray garv oftast sker på en professionell salong. Det finns två typer av spray tans, med hjälp av en monter eller airbrush tanning.

En spray tan monter är en där personen hamnar i båset och garv bronzer sprutar ur ett munstycke eller munstycken på sidorna av montern. En tekniker på salong kontrollerna när bronzer börjar att spruta och styr den person som garv på vad man ska göra. Efter att sprayas, kommer personens hud sakta mörknar under flera timmar.

Den andra typen av spray garvning är en airbrush tan på en salong. Salongen tekniker kommer spraya garv bronzer på bålen för hand. Vissa människor gillar airbrush tanning eftersom det är mindre chans att de tekniker saknade fläckar på kroppen. Denna teknik tar också några timmar för huden att visa resultat.

Den billigaste konstgjorda garv metod är att använda garvning lotion och bronzers köpt som kan användas i hemmet. Det finns många garv bronzer lotion tillgängliga på solarier och andra butiker. En garv bronzer lotion kan göra det svårt att få en jämn solbränna, och det kan vara rörigt.

Var och en av de artificiella solningsmetoder kommer att resultera i mörkare hud och en solbränna som kan visas året runt. Använda ett solarium som innehåller UVA och UVB-ljus kan vara en hälsorisk. Spray tans på en salong eller användning av garvning lotion och bronzers hemma i anses vara en säkrare metod för artificiell garv.

  • Solarier mörkare huden genom att utsätta den för artificiellt skapade UV-strålar.
  • En kvinna med en lätt artificiell solbränna.
  • Ett solarium.