Hur kan jag Minska Mina chanser att ansiktsrynkor?

July 29

De flesta peopleâ € s hud rynkor med åldern, men det finns många saker som kan göras för att minska dina chanser att rynkor vid en tidigare ålder. Väl omhändertagna hud tenderar att rynka mycket mindre än hud som har missbrukats under hela livet. Även om vissa rynkor, särskilt runt ögonen och munnen, kommer sannolikt att utvecklas i alla människor, kan allvarliga tecken på hudens åldrande undvikas. Rätt hudvård, hälsosam kost och sunda vanor är några av de bästa sätten att minska chanserna att utveckla rynkor.

Rätt hudvård omfattar inte bara städning och återfukta huden med produkter utformade för din hudtyp, men också skyddar den från skadliga strålar från solen. Återfukt hjälper till att hålla huden smidig och frisk, vilket kommer att bidra till att minska dina chanser att rynkor senare i livet. Genom att använda en fuktkräm med solskydds varje dag, kommer du ytterligare minska risken för rynkor. Exponering för skadlig ultraviolett (UV) strålar är den ledande orsaken till hudskador, inklusive hudcancer. Även om inte alla människor som är kraftigt exponerade för solen kommer att utveckla hudcancer, upprepad exponering orsakar rynkor i ansiktet för att utveckla tidigare.

Utveckla hälsosamma vanor är ett annat enskilt sätt att minska dina chanser att rynkor. Rökning är inte bara skadligt för bodyâ € s insidor, utan också påverkar utsidan. Tecken på åldrande, inklusive rynkor, utveckla förr hos rökare än icke-rökare. Likaså ökar överdriven alkoholkonsumtion också chansen att utveckla rynkor.

För att minska dina chanser att utveckla rynkor runt ögonen, applicera fuktighetskräm noga på övre och undre ögonlocket. Kontaktlinsbärare bör ägna särskild uppmärksamhet åt ögonfuktande som den upprepade sträckningen av ögonlocken för att sätta in och ta linserna sträcker huden och ökar chansen att utveckla rynkor i området. Daglig fuktgivande hjälper huden runt ögonen behålla sin form och smidighet längre. Solglasögon med UV-skydd kommer också att skydda området.

Även tecken på åldrande och rynkor inte kan undvikas helt och hållet, för att en medveten ansträngning utveckla goda vanor när vårdar din hud kommer att minska dina chanser att rynkor utvecklar vid en tidigare ålder och kan minska antalet och svårighetsgraden av rynkor som så småningom kommer att utvecklas.

  • Solglasögon kan skydda huden runt ögonen och kan hjälpa till att förebygga rynkor.
  • Skydda sin hud mot UV-strålar kan minska sina chanser att få rynkor i ansiktet.
  • När du köper en solkräm, leta efter en med en hög solskyddsfaktor (SPF) betyg.
  • Att sluta röka är en livsstil förändring som kan bidra till att minska risken för rynkor i ansiktet.