Vad är ett skafferi skåp?

February 8

Ett skafferi skåp är en särskilt utformad struktur tänkt att innehålla livsmedel som måste förvaras svalt innan förbereds för måltider. Innan kylskåp uppfanns och blev vanlig i hushållen runt om i världen, skulle ett skafferi skåp användas för att hjälpa till att hålla livsmedel från att förstöra. Skåpet innehöll dörrar som kan stängas för att hålla djur och insekter borta från maten, men många sådana dörrar presenterade fönsteröppningar som skulle kunna täckas med nät för att tillåta luft att strömma genom samtidigt skydda maten från insekter.

Den specifika utformningen av en skafferi skåp kommer att variera beroende på den speciella modellen ett inköp. Antik skafferi skåp modeller gjordes för funktionalitet, så det är troligt att utformas annorlunda än skafferi skåp modeller avsedda för estetik eller för lagring av torra livsmedel som inte behöver förvaras svalt. Vissa antikviteter kan utrustade med ett thrawl, vilket är en sten som lagras i en sval, mörk del av skåpet som livsmedel skulle kunna placeras hållas sval också. Andra antikviteter och moderna modeller kan funktionen krokar skruvas in i toppen av skåpet där kött hängdes innan de var beredda och kokta.

Fler moderna skafferi skåp modeller är konstruerade med nya matförvaring tekniker i åtanke. Lådorna kan lagra torra livsmedel som vanligtvis hålls i ett skafferi och hyllor kan användas för att lagra skrymmande föremål och boxed objekt som stråsäd rutor. Vissa skåp har även skjutbara lådor som kan dras ut för enkel åtkomst och drivit in för förvaring, med lådorna dolda bakom dörrarna till skafferi skåp. Dörrarna till skåpet kan vara fullängds dörrar som kör hela höjd skåpet, eller de kan vara en halv dörrar som öppnas bara den övre halvan av skåpet eller den nedre halvan.

Dessa skåp kan modifieras för att passa moderna applikationer. Vissa ägare renovera den lägsta delen av skåpet till ett vinställ att hålla viner svalt och torrt. Andra installerar hyllor på dörrarna själva att lägga ännu mer utrymme för mindre föremål såsom flaskor av örter och kryddor. Vissa skåp har inga fönster alls, och dörrarna är i stället fast att behålla en sval, torr innetemperatur. Moderna kök inkluderar en inbyggd skafferi skåp som inte är en självständig enhet som antika skåp.