Vad är Chicken Pastel?

April 19

Kyckling pastell är en traditionell salta gryta med ursprung i Filippinerna. Den innehåller marinerad kyckling, korv, grönsaker, och någon form av bakverk eller bakverk liknande toppning. Det kan också hänvisas till som filippinska paj eller filippinska kycklingpaj.

Skålen kommer från Filippinerna och härstammar från en spansk version av en kyckling potten cirkel. På spanska, är skålen kallas pastell de pollo och liknar en pott paj eller empanada. Kyckling i kakan kan ersättas med någon form av kött, inklusive fläsk eller anka.

Det finns många varianter av kyckling pastell, och filippinska familjer har ofta egna traditionella tolkningar. I nästan varje version av skålen är tärnad kycklingkött först marinerade i en blandning av soja och citronsaft i minst en timme, vilket ger en rik, syrlig smak. Hönan sedan brynt i en stekpanna tillsammans med korv. Wien eller chorizo ​​korvar är vanliga, men en varmkorv kan ersätta riktiga korv.

Efter bryna kött, stock flytande, tillval matlagningsvin eller grädde, och en mängd olika grönsaker läggs i grytan och puttrade tills de är mjuka. Varje form av grönsaker kan användas i kyckling pastell. Svamp, paprika, lök, potatis och ärter är populära tillägg. Strimlad eller riven ost ibland läggs till kött- och grönsaksblandning för att förbättra smaken och öka krämighet av skålen.

Lägga skorpa och bakning skålen är det sista steget för att slutföra kyckling pastell. Det finns flera metoder för att göra en skorpa. Efter sjud är hönan och grönsaker överförs till en ugnsform, där de kan vara toppade med hemlagad deg eller färdigköpta sorten. Foder pannan med smördegs lakan och täcker köttblandningen är ett annat alternativ. Man kan även använda krossade upp chips för att skapa en skorpa.

Filippiner äter ofta färdig kyckling pastell med ris. Cirkeln är en av många traditionella rätter från Filippinerna, som ofta innehåller någon form av kött i en sås eller gryta maträtt. Många filippinska livsmedel har spanska eller mexikanska rötter och fördes till Filippinerna från bosättarna länge sedan. Inflödet av en kinesisk befolkning under senare år inspirerade den tunga användning av ris i filippinsk matlagning. Olika regioner i Filippinerna har sina egna stilar och traditioner för matlagning, en anledning till kyckling pastell har så många variationer och möjligheter.