Vad gör en Marketing Communications Coordinator göra?

April 21

En marknadskommunikation samordnare hanterar ett företags marknadsföringsaktiviteter och utför marknadsföringsstrategi. Det här jobbet innebär oftast en betydande grad av engagemang med företagets försäljningsavdelning. Någon som arbetar i detta läge kommer sannolikt att skapa marknadsföringskampanjer och säljmaterial, och främja företagets varor eller tjänster till allmänheten. Den marknadskommunikation samordnare jobb är oftast att säkerställa en sammanhållen och enhetlig positionering av företaget inom sitt marknadsnisch. Han eller hon kommer normalt delta i en rad olika uppgifter, och i stor utsträckning deltar i marknadsföring projektledning.

Vanligtvis arbetar under ett företags marknadsdirektör eller verkställande direktör (VD), plural en marknadskommunikation samordnare ut och genomför marknadsplan. Han eller hon drar alla delar av marknadsföringsstrategi tillsammans, att se till marknadsföringsmaterial produceras och distribueras på ett effektivt sätt. En person i detta läge kan också producera vissa eller alla av de marknadsföringskampanjer och säljmaterial.

Dessa material kommer sedan att användas för att främja bolagets varor eller tjänster till allmänheten. Den marknadskommunikation samordnare fungerar normalt mycket nära samarbete med försäljningsavdelningen. Han eller hon kan distribuera leads, och samråda med säljare på vilka teman och frågor tycks resonans starkast med kunderna. Denna information är sedan vanligtvis ges till direktör för marknadsföring.

En marknadskommunikation samordnare kan samla information från olika kanaler och genom möten med ledningen, genom att använda den för att avgöra om en förändring i marknadsföringsstrategi eller operationer kan vara i ordning. Arbetet med en marknadskommunikation samordnare går två sätt: återkoppling samlats in från kunder och potentiella kunder, och marknadsföringsinformation också expedierade. Listan över potentiella aktiviteter som en marknadskommunikation samordnare kan utföra är omfattande. Dessa kan omfatta sammanställa och spåra analytics på försäljning och marknadsföringskampanjer, eller producerar och distribuerar nyheter och försäljnings brev till nuvarande kunder.

A yrkesverksamma i denna karriär kommer sannolikt att arbeta för att garantera sammanhängande, enhetlig positionering av företaget i sin marknadsnisch. Han eller hon tar vanligtvis de övergripande beslut om fastställande ett företags varumärke och marknadsföringsstrategi och översätta dem till en enhetlig portfölj av marknadsföring och försäljning produkter. Denna karriär omfattar normalt delta i ett brett spektrum av marknadsföringsrelaterade uppgifter, och kommer sannolikt att kräva ett omfattande arbete inom marknadsföring projektledning.

Ofta kommer han eller hon deltar i mässor, skriver nyhetsbrev och göra säljpresentationer. PR uppgifter kan också falla till koordinator för marknadskommunikation. Människor som arbetar i detta läge har normalt en kandidatexamen i marknadsföring eller företagsledning.

  • En marknadskommunikation samordnare kan samla information från olika kanaler och genom möten med ledningen.
  • En marknadskommunikation samordnare kan samla information från olika kanaler och genom möten med ledningen.