Vad är Servostyrning?

October 21

Även känd som servostyrning, är servostyrning en mekanism som hjälper föraren av en bil för att styra fordonet. I de flesta bilar, bygger den på ett hydrauliskt system för att hjälpa till att vända vehicleâ € s hjul. Det är en standardfunktion i nästan varje modern bil och lastbil.

Det finns i huvudsak två typer av servostyrning, rack-and-pinion och recirkulerande bollen. Rack-och-drevet är det system som finns i de flesta fordon. Den recirkulerande bollen är till stor del känd som en av de första systemen som ska genomföras i bilar. Även om inte lika utbredd, är recirkulerande bollen fortfarande används i vissa moderna lastbilar.

Ett rack-and-pinion systemet består av två huvudkomponenter: rack-och-drevet sig själv och en styrservopump. Beläget vinkelrät bakom hjulen på fordonet, är rack-och-drevet i allmänhet en bit metallrör som är ungefär tre inches i diameter och tre meter i längd. Inuti röret finns ett plant stycke av metall som har skurits för att inkludera tänder på sin topp. I centrum av räcket-och-pinjong är en rund tätning som tätar vardera sidan av räcket, ett i taget.

I dessa system, är två högtrycksslangar från styrmekanismen som är ansluten till båda sidor av mitttätningen. Man styr högtrycks hydraulvätska från servopumpen till styrmekanismen, medan den andra tillåter fluid att strömma tillbaka till pumpen. När ratten vrids åt vänster eller höger, kan styrmekanismen hydraulvätskan att passera till den sida av kuggstången. Det är det tryck som ger fordonsström en assist genom att trycka tätningen och kuggstången i en riktning eller den andra.

Den återcirkulerande bollen är en mindre servosystemet fäst vid fordonsramen på driverâ € s sida. Detta system består av en gängad axel ca 12 inches lång, förutom en ingående axel som ansluter till den och rattstången. Bortsett från konstruktionen fungerar systemet i nästan identiskt sätt till rack-and-pinion. Styrservoolja passerar genom styrmekanismen, som hjälper föraren att vända antingen vänster eller höger.

Även nya typer av servostyrning har uppstått, är kärnan i de flesta system pumpen, kompletterat med ett bälte som drivs av vehicleâ € s motor. Även den äldre återcirkulerande bollen systemet lånar Pumpa € s begreppet flytta högtrycksvätska och tillbaka. På grund av det faktum att slangarna rörliga vätskan är mottagliga för att utveckla läckor, är förarna uppmuntras att ha dem inspekteras av en bilmekaniker under varje oljebyte.

  • Servostyrning är en standardfunktion i nästan ständigt modern bil och lastbil.
  • Servostyrning bygger på fordonets hydraulsystem för att hjälpa föraren att vända hjulen via ratten.