Hur väljer jag det bästa Tart Dish?

April 14

För att välja den bästa tårta skålen bör du först överväga ett antal faktorer relaterade till hur du sannolikt kommer att använda skålen. Du bör först överväga storleken på tårta eller tårtor du sannolikt kommer att göra, eftersom detta kommer direkt att påverka vilken typ av maträtt skulle vara bäst för dig. Även om det finns ett antal olika material som kan syrliga rätter, metalliska rätter är vanligtvis den bästa och inte nödvändigtvis behöver göras från nonstick material. Du bör också leta efter en syrlig maträtt som har en löstagbar botten, eftersom detta kommer att göra bort och service av tart mycket lättare.

En tårta skålen, eller skarp Pan, är en maträtt som används vid framställning av en tårta, även om det ofta kan användas för framställning av pastejer samt. Dessa rätter är ofta relativt grunt, vanligen någonstans från omkring 3/4 av en tum (ca 2 cm) till 2 inches (omkring 5 cm) djup. Du bör leta efter en maträtt som har ett djup som passar dina behov. Det är också en bra idé att leta efter en syrlig maträtt som är bred nog för de typer av tårtor eller pastejer du sannolikt kommer att göra.

De flesta syrliga rätter är ca 4 inches (ca 10 cm) till 12 inches (drygt 30 cm) i diameter. Det finns rätter som är mindre än detta, men de är ofta kallas tårt rätter. Du kanske också kunna hitta en syrlig ring, snarare än en syrlig maträtt, som består av enbart den yttre kanten av skålen och inte har en botten. Denna typ av ring är typiskt placerad direkt på en större bakplåten, som fungerar som botten på vilken en tårta eller quiche framställes.

Det finns många olika material som används för att göra tårta rätter, från silikon och keramik till glas och metall. En metallisk syrlig maträtt är vanligtvis den bästa valet, eftersom det ger även bryna en tårta skorpa och är mer benägna att ha en löstagbar botten. Dessa rätter vanligtvis inte behöver vara nonstick, men eftersom syrlig deg har oftast tillräckligt smör i den för att enkelt glida från en syrlig maträtt.

En tårta skålen med en löstagbar botten är oftast det bästa valet, oavsett storlek eller material den är tillverkad. När en tårta tas bort från en ugn det är typiskt svalna något i skålen. Före servering är skålen placeras på en upphöjd plattform av något slag som är mindre än den maträtt, som håller botten och tillåter den yttre ringen att sänkas ned från skålen. Detta gör att skära och servera tårta ganska enkelt, och lämnar skorpan intakt för service.