Vilka är de bästa tipsen för att göra en DIY pekskärm?

April 12

Det finns ett antal olika sätt att gå om att göra en gör-det-själv (DIY) pekskärm, och var och en kan vara bäst lämpad för en viss tillämpning. För att vända en vanlig netbook eller laptop till en pekskärm dator, den enklaste metoden innebär normalt att tillämpa en transparent kapacitiv eller resistiv sensor lagret. Om en DIY pekskärm behöver arbeta med en penna, sedan en resistiv pekskärm är rätt väg att gå, annars kapacitiva normalt ger bättre resultat. Ett annat billigt alternativ för att bygga en DIY pekskärm kallas frustrerad total inre reflektion (FTIR), som använder en akrylskiva och ett antal Ijusemitterande dioder (LED) för att skapa en multitouch yta som kan placeras över en display.

Pekskärmar är en klass av inmatningsenheter som tillåter en persons finger eller en penna för att interagera med en dator. Dessa skärmar är inbyggda i många smartphones och andra bärbara datorenheter, även om de flesta stationära bildskärmar, bärbara datorer och netbooks saknar denna inmatningsmetod. Det är möjligt att lägga till en DIY pekskärm till allt från en netbook dator till en stor TV men, och ett antal metoder kan uased.

Det enklaste sättet att göra en DIY pekskärm är att använda en kommersiell sensor skikt. Dessa sensorer är tydliga, kan läggas ut över en befintlig monitor eller skärm, och har typiskt lim på en sida. Den bästa typen av sensorlager för att använda kan bero på programmet, men kapacitiva skärmar är oftast lättare att se i starkt ljus, och är ofta i stånd att multi-touch. En resistiv sensor bör väljas i de fall där en penna måste användas, eftersom kapacitiv pekskärmar endast kan aktiveras med en fingertopp. Det är också viktigt att välja en beröringssensor som är av samma storlek som skärmen som håller på att modifieras, och för att noggrant placera den i korrekt position.

Ett annat billigt alternativ när man bygger en DIY pekskärm kallas frustrerad total inre reflektion. Denna metod använder ett ark av klar akryl som är placerad över en TV-skärm eller monitor, förutom en videokamera och en matris av infraröda lysdioder. Dessa pekskärmar är väl lämpade för många kommersiella tillämpningar, eftersom de kan vara praktiskt taget vilken storlek, kan stå upp till en stor press utan att skada skärmen, och kan känna av flera inslag i taget. Detta beror på det faktum att reflektionsmönstret av lysdioderna i den akrylarket störs när något vidrör skärmen, som kan spelas in av videokameran och sedan bearbetas till indata av en dator.

  • En mobiltelefon med en pekskärm.
  • Pekskärmar tillåta en persons finger att interagera med en dator.