Hur gör jag bryter in i journalistik?

May 29

En karriär inom journalistiken erbjuder en fartfylld miljö där varje dag på jobbet är annorlunda. En person som vill komma in i nyhets verksamheten måste ha oklanderlig skrivande och intervjuteknik, en angelägen nyhetskänsla, förmåga att möta snäva deadlines, och en högskoleexamen. Att bryta sig in journalistik, måste en person vara villig att börja på botten, kanske som en obetald praktikant, och vara villig att bevisa sig själv som en värdig reporter. En spirande journalist måste vara beredd att arbeta udda timmar och nätverka med redaktörer, andra journalister och olika kontakter inom samhället.

En högskoleexamen kommer ofta att krävas för ett jobb inom journalistik. En kandidatexamen i journalistik eller kommunikation är ofta tillräckligt för att landa ett jobb. Tjänar en magisterexamen i journalistik eller kommunikation kan förbättra en persons möjligheter att bryta sig in journalistik.

Även i college, kan en person få journalistik erfarenhet av att arbeta för hans college tidningen. Att få en praktikplats medan i college kan också gå en lång väg för en person att landa ett jobb i journalistik. Medan praktikplatser är ofta obetalda, eller betala mycket lite, de ger en möjlighet för en person att arbeta på en faktisk tidningsmagasin, eller tv-station. Praktik tillåter också en person att bygga en portfölj och utveckla kontakter i journalistik fältet som kan komma väl till pass på vägen.

Efter att ha tagit en examen, kommer en person att behöva fortsätta att skriva. Lokala tidningar är en bra plats för en person att finslipa sina färdigheter journalistik. Lokala tidningar hyra reportrar att täcka olika möten, inklusive skolkommitté, kommunfullmäktige, eller planerings styrelsemöten. Ett annat sätt att bryta sig in journalistik, speciellt sport skrivande, är att täcka lokala gymnasiet fotbollsmatcher eller andra lokala sporter. Att arbeta på en lokaltidning är ett perfekt tillfälle för en person att lära sig att handskas med tidsgränser och samtidigt utveckla en kropp av publicerade verk.

En person som vill komma in på journalistområdet kommer att behöva att nätverka för att hitta ett jobb. Potentiella journalister borde börja göra kontakter snarast high school eller college. Längs sin karriär, bör en person upprätthålla förbindelser med professorer, högskola redaktörer och andra journalist proffs som kan ha kontakter som kan leda till ett jobb.

Att hitta en mentor kan gå en lång väg för att hjälpa en person att bryta sig in journalistik. Många erfarna journalister minns hur det var när de började i fält och är villiga att ta en person under sina vingar. En mentor är någon som kan passera längs hans erfarenhet och fungera som bollplank. En person som vill komma in i journalistiken yrket måste vara villiga att ställa en journalistik veteran att fungera som mentor.

  • En högskoleexamen krävs ofta för en examen i journalistik.
  • Att bli en fältreporter för en lokal tv-nyheter station kan bidra till att bryta in i journalistiken.
  • Journalister ofta få erfarenhet av att skriva snäva historier om tidsfrist när han arbetade för lokala tidningar.
  • En journalist ska ha starka skriva och intervjuteknik.
  • Photojournalism kan vara en svår fält för att bryta sig in.
  • Blivande journalister kan få erfarenhet av att arbeta på en radiostation.
  • Sport journalister kan börja genom att täcka lokala skolan spel.
  • Sitter i den offentliga möten kan ge potentiella journalister en känsla av de saker som de kan täcka.