Vad Är Vermilion Border?

January 7

Den Vermilion gränsen är linjen längs utsidan av läpparna där de går med i huden i ansiktet. Det kan vara en distinkt linje, särskilt i kaukasier och ljushyade människor. Definitionen av Vermilion är "briljant scharlakansröda eller rött." Medan Vermilion gränsen läpparna skiljer sig från person till person, det är inte normalt scarlet eller rött, men kan vara något mörkare än resten av läpparna. Den röda färgen på läpparna är på grund av att huden är tunnare i det aktuella området än i resten av ansiktet, och det område som väl medföljer blodkärl.

Till skillnad från huden som omger dem, läpparna, inklusive Vermilion gränsen, inte har några talgkörtlar, svettkörtlar eller hårsäckar. Detta kan förklara varför läppar tenderar att torka ut, särskilt under vintern, mycket lättare än vad resten av ansiktet, trots allt utsätts för exakt samma miljöfaktorer. Talgkörtlarna på resten av kroppen utsöndrar talg, en något vaxartad substans som tros vara inblandade i att förhindra uttorkning av huden.

Ett antal sjukdomar kan uppträda vid Vermilion gränsen, den mest kända är herpes simplex, en mycket smittsam, återkommande sjukdom allmänt känd som munsår. Små blåsor utvecklas på läppen, vanligtvis längs ytterkanterna, vilket kan läker långsamt själva eller kan kräva topikal eller systemisk behandling. Ett annat villkor som inträffar på ytterkanterna av läpparna är vinkel cheilitis. Detta är en torkning eller chapping i de yttre hörnen av munnen som kan, i svåra fall, orsaka delning av läppen.

Den Vermilion gränsen är involverat i ett antal kosmetiska behandlingar. Lip tatuering är ett. Detta är en process som involverar att tatuering läpparna för att tillåta en permanent fördjupning av deras färg. Vissa människor väljer att tatuera bara Vermilion gränsen, vilket ger en permanent läppenna effekt. I vissa fall kan personer tatuering runt den yttre kanten av den högröda gränsen att bredda läpparna. Alla dessa förfaranden bör endast utföras av en utbildad professionell och under sterila förhållanden.

  • En permanent läppenna tatuering kan appliceras på Vermilion gränsen.
  • Munsår påverkar ofta vermillion gränsen.