Vad är en kapell?

March 6

En kapell är ett tillbehör som kan användas för att hålla vattnet från att komma in en kajak eller kanot. Dessa kåpor är typiskt gjord av ett flexibelt material, såsom gummi eller behandlade tyget, och har öppningar där en person kan sitta. För att tillhandahålla en vattentät tätning för personen, förlänger Kapellet ofta uppåt längs deras bröstkorg och innehåller någon typ av fästanordning. Spraydecks kan vara användbart i både marina eller flod miljöer om grov vattenförhållanden är närvarande, och kan också hjälpa till att hålla regnet ute vid dåligt väder. Den viktigaste oro när du använder en kapell är att det måste vara lätt bort om fartyget kapsejsar.

Syftet med ett kapell är att hålla den som driver en kanot eller kajak säker och bekväm. Om för mycket vatten kommer in i fartyget, kan det potentiellt kantra. Det finns även komfort frågor inblandade, eftersom det vanligtvis är obehagligt att sitta i en pöl av vatten när paddlar eller rodd. Alla villkor som inte inkluderar lugna vatten kan kräva användning av spraydecks, inklusive kajakpaddling i grov sjö eller forsränning. Dåligt väder kan också nödvändiggöra användningen av spraydecks, även i närvaro av annars lugna vatten.

Spraydecks kan tillverkas från en mängd olika material, vilka var och en kan vara bäst lämpade för vissa villkor. En kapell helt i neopren ger normalt en tätning mot vatten och tenderar att hålla i värmen också. Detta gör neopren ett bra material för användning i svåra förhållanden och kallt väder, fast dessa spraydecks snabbt kan bli obekvämt på en varm dag. Nylon är ett annat material som används för att göra spraydecks, och det andas normalt sett bättre och är mer bekväm när i varmt väder. Vissa spraydecks har en nylon torso täcker med en bas av neopren och andra har en omvänd konfiguration, så det är oftast möjligt att hitta en för alla förhållanden.

Även spraydecks är utformade för att hålla folk säker medan kajakpaddling och kanotpaddling, kan en felaktigt monterad enhet vara farligt. Vid användning av ett kapell, är det absolut nödvändigt att det är lätt att avlägsna i en nödsituation. Om enheten inte kan tas bort snabbt och är förseglad tät till kajak eller kanot, kan en person möjligen hållas under vattnet och drunknade i alltför tuffa förhållanden. Detta kan göra det en bra idé att prova ut nya kapell genom att försöka ta bort det snabbt innan du ger ut på en resa. Om det inte lossnar lätt, kan det inte vara säkert att bära.