Vad är kinesiska Gardens?

March 11

Kinesiska trädgårdar är trädgårdar som är utformade i klassisk kinesisk stil. Några av de mest anmärkningsvärda kinesiska trädgårdar finns i den kinesiska staden Suzhou, även känd som Garden City tack vare sin spridning av trädgårdar stora och små. Utanför Kina är vissa offentliga botaniska trädgårdar utformade i kinesisk stil, och folk kan också framkalla kinesiska estetik i sina privata trädgårdar.

I klassisk Kina, trädgårds var en konstform som togs på största allvar, och trädgårds kunde jämföras med poesi, måleri och musikalisk komposition. Gardens måste mycket noggrant utformat och sammansatt i enlighet med estetiska och kulturella traditioner. Kinesiska trädgårdar tycks ha uppstått bland de lärda klasserna, vilket är varför de ibland kallas Scholar s Gardens, och de sprider sig till andra människor i det kinesiska samhället, med de mest genomarbetade trädgårdar som finns i den muromgärdade föreningar av de högre klasserna och kejserliga eliten .

Kinesiska trädgårdar är inte bara om växter. De omfattar också stenar och noggrant placerade skulpturala element. De flesta har minst en vatten funktion, med vatten är en mycket viktig del av estetik trädgården, och de omgivande strukturerna är integrerade i utformningen av trädgården, oavsett om de har formen av gångbanor över vattnet eller bostäder. Samtliga delar av trädgården är tänkta att existera i harmoni, kompletterar varandra och uppmuntra människor att begrunda naturen och filosofiska ämnen under sin tid i trädgården. De säsongsmässiga förändringar i trädgården är också noggrant märkta.

Layouten av en kinesisk trädgård måste följa principerna om Feng Shui, med webbplatsen väljs mycket noggrant och de delar av trädgården arrangerade på ett sätt som kommer att komplettera webbplatsen. Kinesiska trädgårdar är klassiskt slutna och som består av många delar, med asymmetri i trädgården är särskilt uppskattad. Valet av växter är också medvetet; utöver att vara intresserade av vilka växter kommer att trivas i klimat, trädgårdsmästare är bekymrade över de symboliska betydelser av olika växter, och de symboliska konsekvenser ordna växter särskilt sätt.

Vissa moderna kinesiska trädgårdar införliva mer västerländska estetik, till exempel kinesiska rose trädgårdar som har övervägande rosor, som i enlighet med kinesiska estetik. Prov trädgårdar såsom kinesiska bambu trädgårdar med många bambu sorter kan också ses.

Estetiska krav i kinesiska och japanska trädgårdar är ofta mycket lika, eftersom dessa två kulturer delar ett antal värden. Men de är definitivt distinkta och mingel inslag av både kan skapa en visuell presentation som huggande till människor som är kulturellt kunniga.

  • Bambu är ofta ingår i kinesiska trädgårdar.