Hur gör jag för att göra en god gärning?

October 28

Det finns en mängd olika sätt att gå om att göra en god gärning. Goda gärningar kan omfatta ett brett spektrum av arbetsuppgifter, och hur du väljer att gå om att göra en god gärning ofta beror på din anledning till att vilja göra handlingen i första hand. Vissa människor väljer att göra en god gärning eftersom det gör dem att må bättre. Andra anser att göra en god gärning är ett viktigt sätt att visa medkänsla för andra.

Oavsett vad dina skäl för att göra en god gärning, det finns flera sätt att göra det. Några goda gärningar är spontana. Till exempel kan du ser någon som kämpar med matkassar och erbjudande om att hjälpa till. Om du gå in och spontant erbjuder sig att hjälpa någon, är det viktigt att inte skrämma dem. Medan de flesta människor uppskattar erbjudandet om hjälp, om du verkar till synes från ingenstans, speciellt när det är mörkt, kan du skrämma mer än hjälp.

Innan du kliver in för att hjälpa någon, titta dem i ögonen och le. Säg något att sätta dem till mods. En allmän förklaring, såsom "Här, låt mig hjälpa dig," ofta gör den andra personen känner sig mer bekväm. Gör inte någon hänvisning till den andra personen att vara ensam eller att du är stark. Dessa uttalanden kan visas hotfullt.

När du har avslutat din goda gärning, inte dröja. Stående runt stirrar på den andra personen kan få dem att känna sig obekväma. De kanske undrar om du väntar pengar eller redo att be dem om deras telefonnummer. Istället acceptera deras tack nådigt, som erbjuder en allmän adjö, såsom "Jag är glad att jag kunde hjälpa," och fortsätta på din väg.

Om du vill delta i en mer formell typ av god gärning, det finns många välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer som skulle älska att ha din hjälp. Det första steget för att vara inblandade i en god gärning för en välgörenhetsorganisation är att bestämma vilken typ av välgörenhet som du skulle vilja arbeta med. Det finns många välgörenhetsorganisationer som arbetar med djur, barn, missbruk offer, miljö och många andra orsaker. Om du ska begå tid till att göra goda gärningar, är det viktigt att välja en sak som du tror på.

När du har beslutat om ett välgörande ändamål som du tror på, kontakta dem och fråga vad de behöver. Du kanske upptäcker att din betalande jobb ger dig kunskaper som en välgörenhetsorganisation skulle älska att ha. Många charities har också ett behov för vanlig arbetskraft på tillfälle. De får inte kräva någon med specialiserad utbildning, men vill gärna ha någon att registrera deltagarna vid ett fundraising promenad, lasta done leveranser eller köra äldre att läkarbesök. Oavsett vilken nivå av skicklighet, kan de flesta välgörenhetsorganisationer hitta ett sätt för dig att utföra en god gärning.

  • Donera till välgörenhet på nätet är ett enkelt sätt att göra en god gärning.