Vilka är de bästa tipsen för Playing the Harp?

August 23

Det finns ett antal tips som kan göra det lättare att spela harpa. Att förstå hur man trimma harpa, vilket inte är så enkelt som med andra instrument, är ett viktigt första steg. Öva effektivt och värmer upp för att undvika skador även är viktigt. Lär dig mer om hur musik är uppbyggd, genom att studera ämnet musikteori, rekommenderas för personer som vill få ut det mesta av att spela en harpa.

Den första uppgiften för någon harpist är att lära sig att stämma instrumentet. Även om detta inte är ett tips för att spela harpa i sig, kommer en out-of-tune instrumentet inte låter lika bra och kan leda till frustration. Ställa en harpa kräver en elektrisk tuner och en mikrofon klipp för att fästa tunern till instrumentet, tillsammans med en förståelse för hur instrumentet fungerar.

Att lära sig att träna ett musikstycke effektivt också är en förutsättning för att spela harpa. Om det finns en viss bar av musik som en student finner svårt, sedan tar tid att gå över detta avsnitt - eventuellt i en långsammare tempo - kan hjälpa honom eller henne herre det. Början harpister har ofta problem med timing, så en elev kanske vill öva klappar med till rytmen av ett musikstycke innan du försöker spela upp den på harpa.

Att spela harpa kan vara mycket stressande på musklerna och lederna i handen. Av denna anledning är det viktigt att värma upp och stretcha innan du spelar en svår musikstycke. Det finns ett antal sträckor för den hand som hjälper till att bibehålla och förbättra flexibiliteten. Dessa inkluderar palm stretch, där fingrarna placeras på en fast yta och handled böjd uppåt, och webben stretch, där ett föremål placeras mellan fingrarna för att sträcka de små musklerna mellan dem. Uppvärmningsövningar, som bör vara enkel men tillräcklig för att värma upp musklerna i handen, ska utföras före varje övning.

En av de bästa tips för att spela harpa är att bli en student av musikteori. Det är möjligt att spela harpa genom att läsa musik utan att lära något om musikteori. Spelar något instrument, dock blir mycket mer meningsfullt och roligt med en förståelse för hur och varför musik är skriven på ett visst sätt. Förstå musikteori ger också en harpist att improvisera mer effektivt. Några av de viktigaste delarna av musikteori för en harpist inkluderar ackord, ackord former och skalor.