Hur att överföra kontanter och värdepapper till ett förtroende

June 9

Två tillgångar som förvaltare använder ofta för att finansiera en levande grantorâ € s förtroende är kontanter och värdepapper. Aktieägarregister av värdepapper i gatunamn underhålls av utjämningen eller aktieutgivande finansinstitut. Dessa tillgångar är ofta överförs via Federal Reserve trådar.

När du överför kontanter och värdepapper, kommer du ibland överföra inom samma finansiella institut och ibland från en institution till en annan. Du kan också behöva omregistrera lager och obligationer.

Om kontanter eller värdepapper överförs redan med en finansiell institution i gatunamn och du € re endast ändra ägarregistrering, skapa nya konton i namn av förtroende. Efter pappersarbete är klar, kan överlåtaren initiera överföringen av fastigheten till trustâ € s konto.

Om du € re flytta tillgångar från en finansiell institution till en annan och behöver ändra ägarregistrering, fyll samma dokumentation och kontoöppnings former som med överföringar inom samma institution. Dock tar processen längre tid, så se till att den aktuella institutionen får grantorâ € s skrivelser styra överföringen.

Du kan påskynda processen om du får pengar wire-transfer information från den mottagande institutionen och sprider den till den sändande en. Donâ € t glömma att få den nya custodianâ € s leveransinstruktioner för eventuella överföringar.

För att ändra registreringen på fysiska certifikat, omregistrera värdepapper från grantorâ € s namn till namnet på förtroende. Tänk på:

  • Den överlåtaren ska posta de fysiska certifikat tillbaka till det emitterande bolaget med skriftliga instruktioner.
  • I ett separat kuvert, bör överlåtaren post lager befogenheter, som var och en innehåller den grantorâ € s namn, företagets namn, antal aktier, och den nya ownerâ € s namn. Aktie befogenheter måste undertecknas av överlåtaren och typiskt också kräva en signatur garanti.

Företaget kommer att avbryta de gamla certifikat och utfärda nya.

Överföra värdepapper från överlåtaren till förtroende kräver att du flytta försiktigt. Här är några förslag:

  • Använd rekommenderat brev vid överföring fysiska värdepapper. Du vill ha en post som du skickade dem, och ett mottagningsbevis.
  • Aldrig underteckna ett tomt lager makt. Sätt som tillsammans med en aktie är registrerad på powerâ € s tecknaren, och du € ve bara sätta vad är i huvudsak kontanter i ett kuvert.
  • Aldrig underteckna aktie strömmen på baksidan av beståndet certifikatet. Använd alltid ett separat dokument, och se till att du postar den på ett annat kuvert än aktiecertifikat.
  • Håll alla lager och obligationer låsta säkert undan i ett värdeskåp tills du behöver dem. Dessa dokument är ibland oerhört värdefulla och ersätta förlorade, stulna eller förstörda certifikat är kostsamt och tidskrävande.

Efter den nya depå (er) för fastigheten har försäkrat dig om att theyâ € ve erhållit alla tillgångar, dubbelkolla att se till att samtliga tillgångar har lämnat den första vårdnadshavare och kom säkert till den andra. Följ upp dina överföringar med telefonsamtal, och alltid be om ett kontoutdrag eller någon annan skriftlig bevisning på att det är där det ska vara och att itâ € s korrekt titeln.