Hur Settle argument och meningsskiljaktigheter med din partner

June 13

Varje par upplever meningsskiljaktigheter. När hanteras varsamt, respekt och förståelse, kan par lösa sina meningsskiljaktigheter på ett positivt sätt och lära sig mer om varandra. När den inte löst på rätt sätt, kan par snabbt bli isolerade och drivs isär.

Identifiera dina argument stil

Arbeta ut hur du och din partner svarar på konflikter kan hjälpa dig att förstå hur argumenten utvecklas.

 • Subtila subversiva: tenderar att undvika konfrontation och ofta antyder problem genom tystnad, tjat eller gnälla. Problemet är ofta lång uppbyggnad som utvecklar innan ett argument bryter ut.
 • Högnivå angripare: ofta sång och dominerar under ett argument. De kan ha kommit från miljöer där argumenten var högt och ofta, och så ser den här stilen som vanligt.
 • Förebyggande anfallare: ogillar blåsa-ups och försöka undvika en fullskalig strid på något sätt. Kan vara en känslig och defensiva personlighet.
 • Stötdämpare: rädd för argument, han / hon vägrar att delta i en rad på något sätt alls. Under ytan kan ligga tonlös förbittring och bitterhet.
 • Freds söker missiv: ogillar konflikter och försöker avsluta en rad så snart som möjligt. Detta kan förringa att fokusera på att lösa orsaken till oenighet.

När olika stilar kolliderar, kan det vara svårt för ett par att samverka effektivt under en oenighet. Det viktigaste att fokusera på närmar sig frågan som fienden, och se er själva som vapenbröder.

Här är några tidiga varningssignaler om att en konflikt är bryggning:

 • Du undviker ögonkontakt, fysisk kärlek och sex.
 • Du kontrakt eller ifrågasätta din partner på allt.
 • Du svarar på försök till samtal med korta Curt svar.
 • Dina tankar är fokuserade på din partnerâ € s negativa egenskaper.

Hur att kontrollera din ilska

Om du visar några av dessa tecken bör du först kvittera dina känslor och sätta fingret känslor du € re känsla. Försök sedan att identifiera avtryckaren och överväga om de yttre omständigheterna gör dig mer känslig.

Bestäm om problemet verkligen är viktigt innan du lyfter det med din partner. Om itâ € s inte viktigt, få tillbaka på rätt spår genom att lugna dig själv och använda positiv self-talk för att lugna din ilska. Sikta på att återansluta med din partner med antingen fysisk beröring eller ord.

Bemästra konsten att förhandla för att förbättra kommunikationen

Konflikt är ofta underblåst av missförstånd. När par börjar argumentera, thereâ € s ofta fokus på att vinna kampen, snarare än att lösa frågan. Du måste lyssna på varje otherâ € s yttranden och perspektiv utan dom. Vid förfrågningar, hålla tonen och språket avslappnad och öppen. När youâ € ve identifierat problemet, blir det lättare att komma överens om ett mål. Det finns ett antal sätt på vilka du kan lösa dina problem.

 • Kompromiss: Båda parter är överens om att backa lite. Men detta kan vara ett begränsat sätt att lösa ett problem, med båda parter gör uppoffringar men möjligen utan att uppnå en ultimat lösning.
 • Samarbete: Par fokusera på hur man når sina mål genom att arbeta tillsammans för att hitta ett nytt sätt att nå en lösning som fungerar för båda parter.
 • Exchange deal: O en partner samtycker till otherâ € s önskemål, men i sin tur gör en framställan som han / hon känner är likvärdigt.

Ita € SA bra idé att sätta en översyn datum då du kan sitta ner och diskutera om lösningen fungerar. Detta ger dig en möjlighet för er båda att omvärdera hur förändringarna har påverkat problemet, och om ytterligare åtgärder behöver vidtas.