Hur väljer jag det bästa naturliga grekisk yoghurt?

June 20

Den bästa naturliga grekisk yoghurt är en som är tjock, krämig och fri från tillsatser och konserveringsmedel. Autentiska naturliga grekisk yoghurt innehåller inga förtjockningsmedel såsom gelatin eller majsstärkelse men är naturligtvis tjock på grund av arbetet med att sila bort vätskan vassle. Detta koncentrat och ökar protein i en kartong av yoghurt men något minskar kalcium. Den bästa naturliga grekisk yoghurt kan vara dyrare än andra typer som det tar ungefär tre gånger så mycket mjölk att göra.

Grekisk yoghurt är rik på näringsämnen och nyttiga bakterier. Både vanliga och naturliga grekisk yoghurt görs genom att addera den levande bakteriekulturer, Streptococcus thermophilus och Lactobacillus bulgaricus, att mjölka för att jäsa det. Den flytande vasslan avlägsnas därefter från det grekiska yoghurt att förtjocka konsistens. En jämförelse av en kartong av regelbunden yoghurt med en kartong av naturliga grekisk yoghurt visar att det finns fler kalorier och betydligt mer protein i grekisk yoghurt men mindre kalcium jämfört med vanlig yoghurt.

Yoghurt med en lång lista med ingredienser är de som har haft fyllmedel som förtjockningsmedel, sötningsmedel och konstgjorda smaker och färger som läggs till dem. Dessa ingredienser minskar godhet och öka kaloriförbrukningen, så det bästa yoghurt att köpa är den med minst ingredienserna. I fallet med naturliga grekisk yoghurt, bör dessa vara mjölk grädde, yoghurt kultur och komjölk eller fårmjölk. På kartongen, bör det finnas en etikett som indikerar yoghurtkultur är levande och aktiva.

Probiotika eller levande kulturer finns i alla naturliga grekiska yoghurt. De främjar cellulär immunitet, bättre tarmhälsa och öka det goda kolesterolet. Medan alla yoghurt görs med bakteriekulturer, inte alla av dem har samma belopp. Den "levande kultur" etikett på en kartong innebär att yoghurt innehåller en betydande mängd av kultur per gram produkt. Vissa företag lägger extra probiotika och kulturer i ett försök att främja yoghurt som ännu mer fördelaktigt för immunitet och maghälsa. Vissa yoghurt är värmebehandlas efter jäsning och detta kommer att ha död på de flesta av de nyttiga bakterier.

En naturlig yoghurt utan tillsatta ingredienser som inte har värmebehandlats och bär "live kulturen" etikett kommer alltid att vara det mest hälsosamma alternativet. Annat än att det är helt enkelt en fråga om smak. Vissa människor som är vana att sötade produkter kan finna smaken av naturliga grekisk yoghurt lite skarp eller tårta men krämighet och konsistens är lämplig ersättning för de flesta.

  • En skål med grekisk yoghurt.
  • Vissa människor väljer att köpa ekologiskt grekisk yoghurt.