Vad är en Butan Curling Iron?

October 18

En butan locktång är en sladdlös locktång som är byggd för att drivas av butan, en brandfarlig gas. Genom att vrida på butan locktång, värmer gasen locktången fat, gör det möjligt för användaren att krypa håret nästan var som helst. Dessa locktänger är ofta mindre i storlek än traditionella locktänger och avser att vara bärbar. De är oftast lätt packade i plånböcker eller tygkasse och används ofta av resenärer eller kvinnor som behöver styla eller röra upp håret på jobbet eller i skolan. Hår proffs som kan arbeta i områden där de inte har enkel tillgång till ett eluttag kan också göra stor användning av en butan locktång.

Standardlocktänger är vanligtvis utformade för att anslutas till ett eluttag. På många ställen är detta ingen umbäranden som de flesta byggnader är utrustade med el. I vissa fall kan dock en enskild vara reser till en plats där el inte är lätt att nå. Dessutom kan vissa anläggningar har el men utlopp får inte vara bekvämt beläget. Ett exempel på en sådan plats kan vara ett kontor eller skola toaletten, där det kan vara svårt för en kvinna som behöver styla håret för att hitta ett uttag som ger enkel tillgång till en spegel. En butan locktång tillåter henne att styla håret i någon plats som hon önskar.

Gammal stil butan locktänger krävs vanligtvis användare att fylla på butan kammaren med en burk med butan som normalt kan erhållas på apotek, stormarknader eller järnaffärer. Den moderna butan locktång, å andra sidan, använder typiskt patroner som enkelt fästs och ut ur järn. Användningen av kassetter kan minimera risken för exponering för butangas och kan göra det mycket lätt att fylla en skruvade järn. Från och med 2011, kan flygblad allmänhet bära en butan locktång på flygbolag flygningar till de flesta destinationer, men är inte tillåtet att faktiskt använda locktången samtidigt på flygplanet. Redovisat extra refill patroner är inte tillåtet.

Den primära kritiken av butan locktång är att det inte blir tillräckligt varm för att korrekt curl alla typer av hår och att det i vissa fall kan lockarna inte sista. Individer kan finna att deras erfarenheter med olika typer av butan locktänger varierar kraftigt. Som sådan, kan användare av dessa bärbara locktänger behöva prova flera märken innan du hittar en som ger dem de resultat de önskar.