Vad orsakar Red Ear Syndrome?

April 7

Orsakerna till rött öra syndrom, ett tillstånd som först beskrevs på 1990-talet, inte är väl förstådda. Den är ansluten till huvudvärk, särskilt migrän, men symptomen på sjukdomen kan förekomma tillsammans med andra typer av huvudvärk, eller tillsammans med skador på hjärnan eller nacke. Det finns också många exempel på detta tillstånd som inte verkar ha några uppenbara orsaker. Dessa kan utlösas genom enkla rörelser av halsen eller käken.

En studie i 2010 visade ett samband mellan rött öron syndrom och migrän hos barn. Observationer gjorda på över 200 barn i åldrarna 4 och 17 visade att 23% av barn med migrän hade röda öronsymtom, medan endast 4% av barn med andra typer av huvudvärk visade symptom på röda öron. Studien fann också att män var mer benägna än kvinnor att ha dessa symptom.

Medan barn med migrän var mycket mer benägna än barn med andra typer av huvudvärk att ha röda örat syndrom, kan det verka som ett symptom på andra huvudvärk också. Både vuxna och barn kan utveckla rodnad, värme och ömhet i en eller båda öronen tillsammans med trigeminala autonoma cephalalgiascluster sjukdomar, inklusive Hortons huvudvärk. En skada på den tredje kotorna i nacken kan också utlösa nacke och huvud smärta som kan leda till detta syndrom.

Skador på thalamus kan också leda till röd öra syndrom. Personer med denna sjukdom uppleva en överkänslighet för smärta på grund av skada på thalamus i hjärnan. Denna del av hjärnan är ansvarig för att utlösa smärtan känsla i kroppen.

Bortsett från dessa betingelser som är kända för att vara ansluten till detta syndrom, kan störningen utvecklas utan uppenbar orsak. Smärta kan värme, och rodnad förekomma i ett eller båda öronen som ett resultat av att trycka på örat eller flytta halsen eller käken. Dessa attacker kommer ofta plötsligt och kan pågå i upp till ett par timmar. En attack av rött öron syndrom på grund av rörelse eller fysisk kontakt med örat, dock inte nödvändigtvis förekommer varje gång avtryckaren inträffar.

  • Skador på thalamus kan orsaka röda örat syndrom.
  • En skada på tredje kotor, orsakar nacksmärta, kan leda till rött öra syndrom.
  • Personer med röda öron syndrom upplever ibland ont i öronen.
  • Red örat syndrom är kopplad till huvudvärk.
  • Vissa vuxna upplever röda öron syndrom och migrän samtidigt.