Vad är en Brown Study?

March 8

Uttrycket "bruna studie" är en fjortonde århundradet brittisk term som började innebär en mörk melankolisk stämning, men senare kom att betyda ett tillstånd av att tänka djupt om något. Innan de två ord någonsin vanligen används tillsammans i språket, var brun som används för att beskriva något mörkt och nykter och samtidigt vara i en studie innebar dagdrömmer. Ordspråket är föråldrad i dagens språk.

Dock är begreppet "brynt off" är relaterad till brun studie och används ofta i Storbritannien idag. Gilla "brun studie" brynt off också för att vara mer förknippas med sorg eller depression i sin tidigare användning, men då innebörden förändrats. Idag, som ska brynas off innebär att vara irriterad eller trött av någon eller något. Till exempel, brynt off kan användas för att beskriva attityden demonstranter eller arbetare i strejk.

Termen bruna studien används i 19th century brittisk litteratur ganska ofta. Till exempel, Grace S. Richmond bok A Brown Study, publicerad 1919, har till och med ett kapitel med titeln "Browns Brown Study", som skrivs om en karaktär som heter Donald Brown, som inser, som en följd av hans bruna studie att han har inte råd att slösa ännu en av hans "happy hours" oroande eftersom han inte hade så många timmar i sitt liv för att vara glad att slösa. Richmonds användning av denna term är närmare sin ursprungliga betydelse som olycklighet nämns i relation till den och inte bara djupt tänkt.

I motsats, Arthur Conan Doyle i The Adventure av kartongen publicerades 1893 använder senare betydelsen av brunt studien trots att boken publicerades långt innan Richmonds. Till exempel, Watson talar om för läsaren "lutade sig tillbaka in i min stol, föll jag i en brun studie." Holmes visar sig Watson han kunde berätta vad Watsons "tanke" hade varit. Holmes raskar Watson genom att korrekt gissa att Watsons "drömmar" hade varit om att placera en bild på en vägg. Doyles användning av termen som tänkandet passar in i den senare betydelsen av att vara i djupa tankar, men han också använder den äldre idén om ordet studien betyder dagdrömmer.

  • Ursprungligen frasen "bruna studie" betydde någon var i ett mörkt melankolisk stämning.
  • Sir Arthur Conan Doyle använde frasen "bruna studie" i sin Sherlock Holmes berättelsen "The Adventure kartongen".
  • "Brynt off" är en term som skulle kunna användas för att beskriva attityden hos demonstranter eller strejkande.